hur jag redigerar i gimp 2.6

Hej! Hann klart att göra denna saken igår och idag så ni kan få se hur jag redigerar bilderna i Gimp :) 

1. Först och främst om du inte har "lagerrutan" så skaffar du fram den såhär:
 
 Detta är lagerrutan :)

2. Sen ska du fixa själva grunden, kontrastet. Beroende på hur bilden ser ut så får du fixa och trixa själv, och beroende på din smak.
3. Sen drar du upp ljusstyrkan lite så bilden inte blir så stark och jobbig att titta på. Du drar bara upp det svarta sträcket och där får du också se hur din bild ser ut.
4. Detta är delen du får välja om du ska göra eller inte. Här kan du få olika färg kontrast, om du vill ha någon speciell färg så väljer du den där du har gjort ett nytt lager som är vitt. Sen tar du den färgen du vill ha.
5. Jag brukar oftast ta orange, även om det är porträtt eller natur. Men är en bild nästan helt grön så kan jag ta grön som färg. Sedan väljer du den "stilen" du vill ha, jag tar nästan alltid Grain merge. Sen drar du ner opacity till det du vill ha, hur mycket färg bilden ska ha.
6. I detta momentet så ska du fixa skärpan. Jag brukar inte göra det så ofta men jag kan ju visa lite saker här när jag ändå håller på. Så om du vill göra något efter du har fixat med färgen i steg 5, så tryck på background som jag har ringat in. För annars gör du saker på det oranga lagret, eller den färg du valt. Ibland brukar jag fixa ljusstyrkan som är i steg 3. Men det beror på hur mycket du har dragit upp den innan. Och sen kan du zooma in på ögat när du fixar skärpan, då ser du bäst hur det blir, sen kan man ju zooma ut också om du tycker det blir bättre.
   
En till sak ni skulle kunna göra med era bilder efter att ni redigerat dom är att skala ner bilden till det ni laddar upp era bilder i , på eran blogg. Jag laddar upp i 700, men små bilderna över ( före&efter ) har jag skalat ner till 300 och laddat upp dom i 300, så då blir det jätte bra kvalite på era bilder! Och ladda upp dom i bildensnamn.png Det är då det blir som bäst! Om ni inte fattar så kan ni skriva en kommentar så visar jag. Men själv har jag inte gjort det på dom bilderna där jag visar hur jag har gjort, men på före&efter bilderna har jag gjort det.

Det är såhär jag oftast redigerar mina bilder! Hoppas ni blev nöjda! Sen kan jag ju redigera på andra sätt också, men detta är det vanligaste! Om ni har några frågor eller något så är det bara att kommentera! Eller så kanske ni har något merni vill att jag ska visa? :) Kommentera gärna :)


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Grymt tips!

Svar: Tackar! :')
Adelia Thunstam

2013-04-05 @ 10:12:03
URL: http://jkmk.blogg.se
Postat av: Ceci

Hejjjsan :) dina tips är grymma. Jag har bara ett litet problem när jag redigerar och det är att jag inte har någon aning om hur man minskar bilden! Altså när man laddar upp på bloggen så står det att bilden högst får vara 8mb stor. Och mina bilder blir tydligen större, för jag kan inte ladda upp dem. Hur gör man för att minska?
Hoppas du fattar vad jag menar och kan hjälpa :)
Tack iaf. din blogg är grým!:))

Svar: Hejsansvejsan! :) vad glad jag blir att du tycker det!
Ja jag förstår hur du menar! Jag skulle nog kunna klistra ihop ett gimp tips om det idag! Det går nog ganska snabbt! Kan nog börja nu för har ändå inget för mig. Jag förklarar i gimp inlägget sen steg för steg så ska du se att det är enkelt!

Kram :')
Adelia Thunstam

2013-07-16 @ 21:04:54
URL: http://meetceci.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0