ute i regnet

Ja, Maya och jag gick ut i regnet, eller dugget haha. Men vi täckte kameran iallafall så den inte blev blöt. Självutlösaren var seg så tog tidutlösaren på själva kameran istället. Men vart inte så många bilder men två bra iallafall.
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

kolla mitt hår//maya

Nikon D3100 - Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD - Redigerade i Gimp 2.6

shoppingen

Orkade inte göra en video, trots att det går snabbare. Men då måste jag fixa mig lite grann och så, ni fattar och orkade inte det. Men iallafall, har inte köpt mycket alls, nästan inget haha. 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6:

Visby:
Kors tröjan - 179 :- från bikbok
+ en yolo tröja 49 :- från bikbok, men bilderna vart suddiga haha

Stockholm:
Balett skorna + tightsen fårn dancegymshop 
Kjolen från h&m 30 :-


Ja asso det var allt haha. 
 

Vet inte

Heeeej allihopa! Vet inte om jag gör videon eller det idag. Ska äta nu, duscha och sånt. Men kanske gör den ändå om jag orkar. Annars kommer den imorgon om jag har tid.

Varmt som tusan iallafall, as kvavt ute haha. Hela denna dagen i Stockholm asso varmt haha.


Stockholm

Sittning on the train to Stockholm.. Skoja men det gör jag just nu. Inte så farligt med folk, ännu. Men ska shoppa och så. Måste köpa saker till dansen eftersom det är en ny termin. Så balett skor. Sen nya jeans för har ju typ inga.. Ett par bra men sen så är resten konstiga.

Haulvideo eller bilder kommer sen.

Har typ inga bilder på mobilen som jag inte har lagt upp här haha. Måste börja fylla på lite. Men här får ni nåt från we<3it


Haul video

Ja jag sa ju att jag skulle visa det jag köpt i Visby. Men ska till Stockholm snart också. Så om jag köper mycket där så gör jag en video från videofyme och laddar upp här. Blir väl som en musikvideo för hatar ju min röst haha. Aja får se hur det blir. Men om jag inte gör det så visar jag ju ändå, med bilder kanske.

Igår iallafall så var jag hos våra kompisar och åt middag. Sen var vi där ganska länge men sen vart vi så trötta så då åkte vi hem. Så är ganska trött idag haha. Ska duscha snart och fixa mig lite :)

Glad eller? Haha


Städa på g

Har nyss ätit, korv med bröd. Men ska fortsätta med städningen, snaaaart.. Orkar typ inget för det är så varmt men får väl ta lite ben&jerry sen så jag svalkas, nej men ni fattar. Måste bädda om, dammsuga, ta bort kläder, ställa allt där det ska vara för det ser kaos ut osv.. Kanske skura också ;) Men får se om jag blir klar haha. Nej men det brukar faktiskt gå ganska snabbt.

Tänkte köpa lite mer kuddar från typ Ica haha. Men dom har typ den stilen jag vill ha i mitt rum. Så kanske 2-3 kuddar till ska jag köpa. Fast dom är lite överdrivet dyra. Får se hur jag gör. Men det kanske kommer upp det jag köpte från Visby men det är inget speciellt men det är kanske kul att se.


Tv

Såg precis på tv. MasterChef eller vad det heter. Dom dekorerade tårtor och så. Vart ju sjukt sugen på det. Men kanske lite komplicerat + att vi river vårt kök. Så nej Adelia, no way. Och nu kommer Cake boss.. Ännu mer sugen eller?

Alltså senaste tiden har jag funderat jätte mycket på vad jag vill syssla med när jag blir "stor". Fortsätta med dansen, baka eller helt enkelt något som jag tjänar mer på eller hur man säger det? Nä låt oss tänka på det lite senare, men kan inte sluta haha. Det är ju mina intressen nu som jag vill bli och utvecklas i men vet ju liksom inte vad jag vill bli senare. Men har ju fram till 9:an i skolan att tänka på det, och liksom adelia du börjar bara 7:an. Men tankarna går ändå ;)

Ben&jerry glassen från Visby.. Ja det där räknas som en kula :o


bildbomb från gotland!

Hej! Har äntligen redigerat alla bilder nu. Och sen när jag hade gjort klart allt, vart det nåt fel med bilderna, så skulle fixa det och sne tog jag bort ALL text som jag skrivit om vad vi gjort på resan. Så nu skriver jag i word istället för på bloggen. Ah skriver om allt nu, såhär var min resa:

Jag och min familj har då vart på Gotland från lördag till torsdag (kom alltså hem igår). Men på lördagen vaknade jag 4.50 för våran Gotland färja gick 7.30. Så vi gjorde oss klara och åkte. Vi fick vänta en liten stund bara. Men vi hade ju Nova med oss så när vi gick på båten så fick vi sitta i "djursalongen" . Till en början var det ganska livat eftersom det var så pass många hundar där. Men Nova var jätte duktig. Hon är as konstig för är hon bland mycket folk och hundar gör hon inget, men med en blir hon typ galen, nej men ni kanske fattar haha. Men båtresan tog 3 timmar tror jag. När vi väl var framme var klockan ca 11.00. Men vi fick inte komma in i stugan förns 15.00. Så vi var åkte runt en stund och letade efter ett mat ställe. Tillslut hittade vi ett. Så vi satt där och åt. Och vipps var klockan 15.00. Så den dagen chillade vi bara och packade upp och sånt.

Söndagen vart ju typ likadan. Men vi bodde precis vid havet så vi solade mest den dagen. Har ju blivit liiite brun iallafall ;)

På måndagen kommer jag inte ihåg om vi bara chillade också eller om vi åkte till blåa lagunen. Vi säger att jag bestämmde vad vi gjorde den dagen. Jag ville åka till blåa lagunen och äta ben&jerry haha. Blåa lagunen är ett super fint bad ställe, klarblått vatten och allt. Fast såklart blåste det men jag badade ju ändå haha. Vi var inte där så länge men sen åkte vi till Visby för att käka glass. Hittade inte ben&jerry baren haha. Men vi skulle ändå dit dagen efter.

Ja på tisdagen shoppade vi i Visby. Köpte lite saker som jag kan visa när jag får ork för är så himla trött just nu. Men sen fick jag reda av en kompis var den låg, glassmagasinet heter det. Det var suuuuper gott hah. Men sen solade vi bara och så.

Onsdagen valde pappa. Körde minigolf först, trodde det skulle vara tråkigt men var roligare än jag trodde. Efter det åkte vi till nått ställe som jag inte vet vad det heter. Det är "känt" för att det ser ut som ett gubbansikte i berget. Men tror jag hittade det men det tyckte inte pappa. Men det var super mysigt där! Vi tänkte åka till massa saker men det vart inte så, donken till mat och det var gött.

Torsdagen (igår) var den dagen vi skulle åka hem på. Man var tvungen att var ute ur stugan senast kl. 11.00. Så vi städade och packade, allt det där vanliga. Men båten hem gick ju inte ens förns kl. 19.30 så vi åkte till Fårö. Vi stog i kö till färgan som man åker med i 5 min i ungefär 1 och en halv timme. Påvägen i bil kön så köpte jag en ben&jerry, igen ;) Så det var gott. Sen när vi kom tid gick vi till en resturang och åt lite, pannkaka för mig :D Men där finns det ju en as fin strand, typ finast i Sverige ( seriös ). Googlade ju faktiskt hahah :) Men sanden var as fin och jätte len. Men fullt med folk så man såg ju knappt. Men så jag och pappa gick bara dit medans syster och mamma väntade lite längre bort. Gick med converse i sanden men det funkade ändå ;) Sen åkte vi tillbaka med färjan. Men det var lite för tidigt att åka in på den där grejen som man sedan åker in i båten, parkering vet jag inte om jag kan kalla det men ni fattar nog. Men då tog jag och köpte en ben&jerry för 3:dje gången haha. Super gott det där. Men sen så åkte vi tillbaka med färgan och sen hopp in i sängen och sova. Och nu sitter jag här i värmen :)

Det var min resa. Vill inte proppa med mer bilder för detta kommer ju bli as långt, men gör det ändå. Först publicerade jag bara hälften men nu ändrade jag till alla. Du är bäst om du läste allt det där haha, ni andra också då :) Men hoppas ni gillar bilderna, och detta är dom flesta "äventyrs bilderna" längst upp. Dom lite mer fina och chill kommer längst ner.

Utsikten vid stugan ↓
  
Blåa lagunen, så vackert! ↓
Lummelunda grottorna ↓
Det där är droppsten ↑

Det där stället med berget som såg ut som en gubbe ↓
Fårö stranden :) ↓
Här kommer typ alla chillbilder :)
Typ alla bilder här är tagna med det vanliga: Nikon D3100 - Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD - Redigerade i Gimp 2.6



Dans videon

Nu har jag fått dansvideon från när mil grupp och många måna fler grupper har dansat. Väntar bara på .. Oups där kom vi, med balett.. Hatar att se mig själv dansa men lite kul..
( inte vi på bilden )


Har ni?

Ja ni kanske har märkt att jag inte har vart så social här på bloggen. Men jag har vart på Gotland! Så här tagit ungefär runt 600 bilder. Så dom kommer upp på bloggen imorgon och då berättar jag självklart om resan, hoppas ni gillar bilderna för vart riktigt nöjd med bilderna. Men dom får ni dr imorgon somsagt :)


10 saker ni kanske inte visste om mig

  • Jag kan fortfarande gråta över nån som har gått bort för 5 år sedan bara sådär.
  • Jag har fått många killkompisar som jag står närmare nu när jag har börjat högstadiet än vad jag hade i lågstadiet.
  • När jag var liten kunde jag inte säga nej till nästan allt, så gjorde alltså vad alla andra ville.
  • Jag har dansat sedan jag var fyra år gammal.
  • Jag hatar när folk försöker göra en irriterad eller liknande.
  • Förut bet jag alltid på naglarna, men nu är dom långa.
  • Jag hade långt hår förut men klippte av mig det för att jag inte kunde sätta upp det så bra haha.
  • Har 80-90 nagellack hemma.
  • Vill alltid att sängkläderna ska matcha.
  • När jag var mindre hade jag väldigt bra minne för siffror. Har väl det nu också men förut var det super bra.

Det var 10 saker ni kanske inte visste om mig. Hoppas det var kul att läsa :)
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6

gimp tips gör texten finare

Hej! Detta gimp inlägget är kanske ganska svårt för er nybörjare. Men ni kan ju alltid försöka för annars kommer man ju ingenstans :) Men jag tänkte iallafall visa hur man kan göra texten i gimp lite roligare att titta på och så. Sen finns det mer text tips i gimp om ni tittar i menyn under tips och sedan " Gimp tips ". 

1. Det första du ska göra är att öppna valfri bild elle rom du bara tar en bakrund som jag. Sedan skriver du något fint och tar i en fin färg, kanske en rolig textstil också :)
2. Nu går du in på Layer -> Text to Selection -> Text to Selection. Du kan även göra det lättare för dig att höger klicka där till höger i lager rutan på själva lagret och sedan kommer det upp en meny och där kan du också hitta längst ner undefär, så står det också Text to selection. Jag gjorde inte dte på bilden för kunde inte print screena det. Men nu kommer det komma en linje runt hela texten.
3. Nu för att få en linje runt. Gå in på Select -> Grow. 
4. Denna ruta kommer att komma fram nu. Där väljer du hur tjock linjen runt ska vara. Jag har min som 3. Men du får välja och testa dig fram själv.
5. Nu ska du ta nytt lager för att kunna måla med en annan färg (linjen).
6.När du har tagit nytt lager så kommer lagret att hamna längst upp i lagerrutan. Men du ska flytta ner den så som jag har gjort på bilden, för annars kan du inte måla i linjen.
7. Nu är det bara låta målandet flöda ;) Nej jag skoja men måla lite fint bara. Jag tog först en mörkare rosa och sedan lite sträck av blått. 

SÅHÄR VART DET:
Hoppas det inte var allt för svårt! Kommentera om det vart något fel eller om ni behöver hjälp med något annat gimptips :) Men ni kan somsagt lägga till lite skuggning om ni vill. Bara att titta i menyn och det som jag skrev längst upp om ni inte vet hur man gör ;)
 

mitt "nya ´" instagram konto

Jag har skaffat mig ett nytt instagram konto för nån vecka sen tror jag. Det heter adeliasfoto. Vet inte om jag har nämt det förut men isåfall kan jag ju säga det igen haha. Jag uppdaterar bara kamera bilder. Men eftersom ni läser min blogg kanske ni har sätt dem flesta av dem eftersom jag har laddat upp dom på bloggen innan. Men skulle vara kul om så många som möjligt följer, och stödjer mig ahah :) Men ni fattar! :)
Nikon D3100 - Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD - Redigerade i Gimp 2.6
Glad att kunna säga, dom bilderna över är tagna med nya objektivet :D
 

mina top 6 favorit bilder på bloggen

Ja som rubriken säger tänkte jag visa er mina favoriter. Varje gång jag laddar upp en bild på min blogg sparar jag den alltid i en mapp på min data som heter "Bloggbilder". Då kom jag på förut att jag kunde ta mina favorit bilder där firån. Såklart så gillar jag alla bilder som jag lägger upp och detta är några av mina favoriter. Tittade bara igenom lite snabbt för tänkte kanske att det skulle vara kul att visa er dom :) Så här kommer dom, har ingen top 1, top 2 osv. 
 

söndags wanties

Ja hej! Nu har jag gjort ett sådant inlägg igen. Men nu är det faktiskt något som jag vill höra av er som läser. 

Vilken/vilka bloggar läser du? Finns det någon speciell du läser extra mycket eller kikar du bara in när du har lust? Vad har just den/dom bloggarna som gör att du stannar upp och läser? Förklara lite, alltid kul att läsa vad ni har att säga!
 

Chooooklad

Just nu chillar jag bara. Musik och choklad. Måste ju typ dricka vatten efter varje gång haha, annars blir det så torrt eller vad man säger.

Har inte hänt mycket nu på kvällen iallafall. Bara ätit och sånna standard saker, ni fattar. Trodde nåt bra på tv skulle komma men nej. Så nu ligger jag här, mobilen är min bästa vän. Nästan iallafall ;)


kompisar

Hej! Nu är jag hemma från att ha vart med några kompisar. Vart tvungen att gå hem så det gjorde jag haha. Men först spelade jag och Max lite fotboll och så medans vi väntade på dom andra. Sen när dom kom så gick vi upp till centrum och var där vid gungorna haha. Sen kom Adam och då skulle han äta så vi följde med och satt där och pratade och så. Men nu är jag somsagt hemma och ska fixa några inlägg hehe :)
Remember? En av de första bilderna jag tog med mitt macro objektiv haha ;)

Vad vill ni ha för önskeinlägg?

Hejsan! Jag ska göra några tidsinställda inlägg idag tänkte jag. Så ville höra med er om det är nåt speciellt önskeinlägg som ni vill ha? Bara nåt som ni skulle vilja se. Typ gimp inlägg, men då får ni också säga vad jag ska visa! Men önska nått så kanske det kommer under denna eller nästa vecka! Önska på i kommentarerna :)


ni

Ville bara säga tack till alla ni som läser och kommenterar! När jag skrev kamera inlägget så märkte jag att jag hade fått ungefär 5-6 kommentarer. Vart superglad av att läsa dom! Så tack till alla som läser detta! Hoppas ni gillar min blogg och gillar att läsa den ♥
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerad i Gimp 2.6
Blir ganska många bilder på Nova men orkade inte fixa nån annan :)

nytt objektiv

Ja idag har jag vart och köpt mig själv ett nytt objektiv. Det vart TAMRON AF70-300mm F/4-5.6 LD MACRO 1:2. Fick ju googla namnet för att det var så långt haha. Har inte hunnit testa det utomhus eller så men det verkar helt okej för det priset jag köpte det för. Var liksom rea ;) Men sen köpte jag ett UV-filter som jag tyckte var lite dyrt haha, 299:- men köpte det ändå för vill ju inte förstöra objektivet :) Behöver ju en ny väska för det objektivet egentligen men jag hittar på något :)
 

ögon

Jag fotade mina ögon lite idag. Men det blir typ så att det kommer typ spegelbild i ögat och vet inte vilken vinkel jag ska fota ifrån! Och fotar jag inomhus blir det för mörkt, eller det är finare utomhus. Så någon som har nåt tips? 

Redigerade iallafall Emmas ögon istället och satt ihop dom lite fint :) Hennes ögon är typ som kristaller eller nåt så dom är as fina! :D
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

info

Hejsan! Idag vet jag inte vad som händer. Kanske dansar, får se om det ligger för mycket saker där nere. Helt kaos när man renoverar men det får vara så ett tag nu haha. Men kanske slappar ute. Brukar inte vara ute så mycket eller ens göra så mycket, såvida jag inte är med kompisar. Måste iallafall måla naglarna idag, rooooligt va, ehm nej? haha. Men inga måsten är rätt skönt ändå.

Till infon iallafall. Ska åka bort en sväng i några dagar under denna och nästa vecka. Men ine länge alls. Så om ni förväntar er vanlig bloggning då så har ni helt fel haha. Kanske kommer några önskeinlägg som tidinställda, typ gimp/redigerings tips. Ni fattar nog. Men sen när jag kommer hem blir det BILDBOMB, för har ju med mig kameran. Mer om detta säger jag inte, ville bara att ni skulle få veta det.
 Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 

gimp tips skala ner bild

Ja jag fick en kommentar på min blogg som jag såg nyss om hur man skalar en bild i gimp. Eller antar hon använde gimp iallafall. Men det går nog ganska snabbt och har inget annat för mig så tänkte at jag gör det nu.

1. Du börjar somvanligt med att starta gimp och öppna bilden. Kanske vill du redigera den lite. Men eftersom jag ska visa hur man skalar bilden så gör jag bara det. Men jag har redigerat bilden så ni vet. 

Men iallafall, sen ska du trycka på de sakerna jag ringat in. ( Image -> scale image ).
2. Då kommer det komma fram den här rutan. Ni kanske har märkt att när ni öpnnar och ska ladda upp en bild på bloggen så kommer det också fram typ en "tabell" med olika tal som menas med vilken storlek bilden ska vara i. Jag laddar alltid upp mina bilder i 700. Så eftersom jag gör det så ska jag skala den till 700 också för att få så bra kvalite som möjligt. Så där jag har ringat in skriver du in talet som du också väljer här på bloggen.
3. Nu är du klar med skalningen och ska spara den. Jag brukar alltid spara i NAMN.png för att det ger bäst kvalité. Så spara i .png så kommer det bli super bra kvalité om du gör exakt som jag har gjort. 

Skala den till det du laddar upp den till på bloggen vilket blir 700 för mig, spara den i png, ladda upp den i 700 eller det du skalat den till på bloggen. Det är så enkelt!
Om ni undrar varför det inte blir bra kvalité på gimp inläggen är det för att om jag skulle göra sådär som jag har visat så skulle ni inte kunna se texten på bilderna för det blir för bra kvalité på dem då. Men hoppas ni lyckas, gör ni fel, gör om och gör rätt ;)
Såhär bra kvalité blir det! :)

HAR NI NÅGOT NI BEHÖVER HJÄLP MED? SKRIV I KOMMENTARERNA! :D

Orkar inte

Orkar inte starta datan så ni får mobil bilder men de spelar väl ingen roll. Aja åt McDonalds till lunch, super nice förutom att alla pommes var as salta haha. Men brukar alltid lägga in några i hamburgaren och då smakar det ju inget. Testa det nån gång! Pommes i hamburgare! Super mega gott.

Kanske drar till stranden lite senare. Nova följer och allt. Skönt. Hoppas bara att det inte är så många där. Men tänk fett skönt om man skulle ha en egen privat strand. Skulle vara där varje dag då ju haha.


äta

Snart ska jag äta tror jag. Dagen har bara rullat på. Hjälpt till hemma och så. Har fikat lite och haft det skönt, lekt med Nova och så. Men vet inte om vi skulle äta lunch nu eller nåt haha. Men får se vart dagen tar mig. Nej det där lät gammalt men stranden kanske. Får se.

Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

hur man sätter ihop 2 eller fler bilder i gimp

Ja nu ska jag visa hur jag har gjort i min nuvarande header. Alltså hur man sötter ihop två eller fler bilder. Det är ganska lätt tycker jag men jag har haft Gimp ganska länge så jag vet inte vad ni tycker. Men något som är bra på att tänka när man gör detta är att bakrunden nästan är likadan! Eller det blir finast så tycker jag för annars blir det så svårt att få bilderna att "flyta" ihop. Men det spelar ingen roll förutom att jag tycker det blir finare, men smaken är som baken.


1. Men i första steget så ska du öppna två eller fler bilder och skala ner dom till vad du tycker blir bra. Jag skalade ner mina till 500 för det passade där jag la in dom. 
2. Sen ska du kopiera ena bilden och klistra in den på något tomt, alltså som jag. En vit ruta. Sen när du har gjort det ska du ta nytt lager ( layer -> new layer -> transparency ) så du kan sudda när du har lagt till den andra bilden ( kommer snart att visa ).
3.Sen när du har gjort det ska du ta nytt lager ( layer -> new layer -> transparency ) så du kan sudda när du har lagt till den andra bilden ( kommer snart att visa ).
4. Nu är det dags att lägga till den andra bilden. Kopiera och klistra in. Sen behöver du flytta bilden så det blir fint. Du kommer märka en skarp linje mellan bilderna och den ska vi få bort genom att sudda. Välj det röda "suddet" i menyn. Jag brukar ta den penseln som blir lite mjukare i kanterna som ni kan se. Ta valfri storlek, jag tar den största för ja tycker det blir lättast. Sen suddar du, gärna så att så mycket av varje bild kommer med. Och var försiktig så inte linjerna kommer med från bilderna. Det händer om man suddar för mycket! Gör du fel eller nåt annat, gör om och gör rätt.
Sen om du får plats/vill ha mer bilder så är dte bara ta nytt lager igen, kopiera och klistra in, och sudda osv :) Nu gjorde jag detta ganska snabbt så vart inte världens nogrannaste men hoppas ni vart nöjda! Kommentera somvanligt om det är något! :)


Så vart den :)

Gimp inlägg kommer

Jag ska göra ett gimp inlägg idag tänkte jag. Det blir hur man sätter ihop två bilder snyggt, som i min header. Sen kan ni kommentera i detta inlägget vad ni vill ha för gimp inlägg, om det är nåt speciellt. Eller redigerings tips, whatever. Något sånt iallafall. Men det kommer när jag får tid att göra det! :D


inte så många inlägg

Har inte uppdaterat något idag förutom "om mig själv" inlägget jag gjorde nyss. Har tänkt att blogga men sen kom det upp något annat istället så glömde bort det totalt haha. Men vi håller på att riva köket så det kan vara det som blir lite rörigt i mitt huvud. Vi åt iallafall lunch hos våra kompisar idag så det var super gott. Sen åt jag ben&jerry innan lunch men vart ju inte direkt mätt på det. 

Maya är på gothia så jag hittar väl nån annan. Men måste dra och bada nån dag för det är så himla varmt. Kanske idag, eller? Inte riktigt bestämt men vi sa att vi skulle det igår men vem vet. Förut idag trodde jag att det skulle börja regna för att det var så molnigt men nej det var lite sol.


Gick också precis ut med Nova. Lång prommis, eller lång & lång, 30 minuter iallafall. Gå och lyssna på musik och bara tänka, behöver ju det ibland. Haha. Men här får ni några bilder på Nova, några dagar gamla bara :)
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Gimp 2.6

om mig själv

Ja nu tänkte jag berätta lite mer om vem jag är :) 

Jag heter Adelia och är 13 år. Föddes 26 april 2000 så är 13 år. Jag har ett stort intresse för dans och jag dansar 3 dagar i veckan. Jazz, street/hiphop, balett och sen är det en gästlektion tillsammans med baletten på lördagar. Jag har börjat i en ny grupp, eftersom jag bara dansade två lektioner förut. Sedan tycker jag väldigt mycket om att fota som ni kanske har märkt om ni har läst min blogg. Fotar med min Nikon D3100 för det mesta och de bilderna lägger jag ut här. Sen blir det ju en del iphone bilder också när jag inte har tid för att starta upp datan och hålla på. Men eftersom det är sommarlov just nu så är det inga problem, om inte latheten tar över, haha. Har en hund men har haft ganska många djur genom åren. 

Det var nog det mesta om mig :)
 
 

sanningar om mig

  • Jag lyssnar på musik varje dag.
  • Rosa är min favorit färg.
  • Jag gillar inte när det är stökigt omkring mig.
  • Jag vill ha ett till hål i örat.
  • Jag kan lyfta på ena ögonbrynet och vifta på näsborrarna samtidigt, skills eller ? ;)
  • Jag älskar att åka båt.
  • Jag vill åka helikopter nångång i livet.
  • Jag vill hemskt gärna vilja lära mig hur man styckeindelar menyn, eller om nån snäll skulle kunna hjälpa mig med det? :)
  • Jag gillar inte tacos eller läsk.

Q/A

Ja jag svarade på denna kommentaren, men det fanns ingen hotmail eller blogg så tänkte att jag kunde svara här. 
Q:
A:
Jag trodde att jag fattade din kommentar först men sen så tänkte jag efter och förstod inte tillräckligt. Vad menar du med grunderna? Är det något speciellt du vill veta? Om du som skrev kommentaren ser detta så skriv gärna en till och förklara lite till :)

söndags wanties

Ja, fick ett tips om söndags wanties. Så det ska jag göra nu. Eller egentligen lördags wanties men spela rollans ;) 
 
Ja jag vill ha detta zoom objektivet. Behöver verkligen ett för ibland kommer man ju stöta på saker där man behöver zoom. Är inte säker på om det är just detta jag vill ha men iallafall et zoom, någongång :) 

fått av kusinen

Ja igår var jag på "grillfest" eller vad man kallar det hos min moster. Kusinerna och alla var där. Vart ganska sent men vi hade kul haha. God mat och så. Sen fick jag och Maja lite kläder av henne. Två klänningar passade mig och dom var super fina. Men banden var bara lite stora men dom syr mamma upp så det blir jätte fint. Fick också låna ett par klackskor. Jätte hög klack, typ 15 cm eller nåt sånt. Vart till och med längre än min syrra haha. Dom var pytte lite förstora men dom glappar liksom inte när man går, inte för mig iallafall. Men måste ju träna och gå lite i klackskor så man lär sig :) Men vart bara dåliga bilder på dem så ni får se dem en annan gång, om ni ens vill det ;)
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

Haft så kul med bästa tuva

Idag var jag ju med tuva. Påväg hem nu. Vi har badat typ hela dagen. Jätte skönt faktiskt. Vi åkte ring efter båt och det var as kul. Tuva rappade, super bra. Men dagen har iallafall vart jätte kul.

Så nu ska jag på "grillfest" eller vad man kallar det så det blir gott.


Bad

Idag ska jag bada. Eller jag och tuva ska det. Om ni undrar vem det är så dansar hon i min dansgrupp. Ska åka till henne så ska vi bada och sånt. Kanske kommer upp en video om jag inte glömmer bort det. Men det ska bli super kul för saknar henne jätte mycket! Vi fick ju bra väder också, sol. Inte lite heller. Hoppas det håller i sig men det blir ju kul ändå.

Ska iallafall ta något att äta snart trots att jag ätit frukost för inte så länge sen. Vart väl inte mätt :( Måste äta lite mer till frukost ;)

Tycker ni om ändringarna på headern förresten? Jag vart super nöjd som jag redan har skrivit 1000 gånger men jaja :)


ändrade liiiite

Så nu är jag helt nöjd med headern haha. Bytte bara bilden på Nova och vips vart det 10 gånger bättre. Super söt är Nova ellerhur? ;) Ville bara säga det så ni fattar eftersom jag hade den andra förut en stund :)

Ska jag?

Tog nyss lite bilder på Nova som jag tyckte vart as söta och fina. Det var på gräset så den gröna färgen vart super fin. Så tänkte om jag skulle ändra bilden på Nova när hon badar till en av dessa? För det kanske blir finare eftersom det smälter ihop mera, green & green ni vet. Men vad tycker ni? Ska jag byta? :)


lite självporträtt

Ja jag tog ju bilder igår. Så redigerade lite bilder på mig, dock så ni får se men också så att jag har några på mobilen och så. Men dom flesta vart bra tyckte jag. En av dessa har jag ju i nya headern som ni kanske ser. Dom flesta är ju ganska lika varandra men ändå lite olika på sina egna sätt ;) 
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

systers blogg

Nu fixade jag syrrans blogg lite snabbt. Hon har inte bloggat på ett tag så ni kan ju gå och läsa nu. Men det vart fint och så på hennes blogg så får väl se om hon stannar med bloggen ett tag nu ;) 
 
 

nöjd med header

Nu är jag äntligen klar med den nya headern. Gjorde om den typ 3 gånger för vart missnöjd. Eller asso märkte småfel. Men vart faktiskt väldigt nöjd. Hiss/diss? Bättre än den förra? Den andra var bättre? Skriv vad ni tycker! :)

Ska iallafall ut och fota med syrran snart tror jag. Men ni får ha det bra, här kommer före och efter.
 
 

ny header på g

Ja nu håller jag på med en ny header. Eller jag har redigerat de bilder jag ska ha. Nu ska jag komma på hur den ska se ut också haha.. Får se om jag hittar på nåt snyggt så det inte blir tråkigt. Men tror att det kommer bli fint och så. Ibland måste jag titta på andras bloggar för att få tips och inspo haha. Så dålig på sånt här så får väl titta runt då. Men ni får väl kika in lite senare och se om det har kommit upp något haha :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
Ni vet vattendroppsbilderna ;)
 
 
 

sneakpeak istället

Jag har ju vart ute och fotat självporträtt. Men kan verkligen inte bestämma vilken jag ska ha på headern. Så ska till stranden snart också. Så ni får bara en sneakpeak så kanske det dyker upp nåt annat lite roligare imorgon. Så får jag göra en ny header också haha.
Nikon D3100 - AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerad i Gimp 2.6
Kan säga att jag trivs verkligen mycket bättre att fotas i uppsatt hår, sålänge det inte är plattat och inomhus ;)

Shooot

Har nyss tagit lite självporträtt. Vart ganska bra tror jag. Funderar på om jag ska göra om bloggen lite. För nu har jag ju nya bilder och känns som de flesta blev bra. Så om jag hinner redigera några så får ni se :)


vad vill ni ha?

Sitter och funderar på vad jag ska skriva här på min blogg, men kommer verkligen inte på något alls. Vad vill ni se här på bloggen? Har liksom lite inspokris haha. Vill ni ha mera gimp tips och så? Vill egentligen inte att det ska bli en sådan blogg men kan ju göra några ibland. Porträtt bilder kommer komma upp mer. Men finns det något ni vill ha? Minsta lilla, kommentera! Kan vara vad som helst, nästan iallafall. Nåt om kameran? Åsikts inlägg, om vad? Tips inlägg? osv.. Ta något som du tycker att du skulle vilja se, helt okej att vara anonym ;) Bara nåt.
 Nikon D3100- AF-S NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
Bild från igår.


ny instagram med bara kamera bilder

Ja rubriken säger allt. Jag har skapat ett instagram konto som heter adeliasfoto. Jag skapade det så jag kan lägga ut lite bilder för dom som kanske inte orkar läsa bloggen. Men ni kan ju gärna följa ändå. För tror man tittar instagram mer än min blogg. Men följer bara andra foto instagrams på det kontot så bli inte ledsna om jag inte följer tillbaka, kan ju göra det på mitt vanliga adeliat konto. Men kommer ju bara lägga upp bilder från min kamera, Nikon D3100. Sen kanske jag får lite mer följare så blir det roligare att uppdatera. Men vi får se hur det går :)
 

äntligen slutade det att regna

Nu har det äntligen slutat regna! Eller ja för en stund sedan. Gick direkt ut och fotade, där jag berättade om förut. Jag vart nöjdare än vanligt, så det var kul. Fick ganska många bilder, men vissa jag tyckte vart fina vart lite oskarpa så dom laddar jag ju inte upp haha. 
Nikon D3100- AF-S NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
Kommer fler imorgon eller nån annan dag.

redigera svartvitt

Hejsan! Hade inget att göra så tänkte göra ett Gimp inlägg nu. Ska visa hur jag brukar redigera svartvitt. Ganska lätt men ändå väldigt fint, tycker jag :) 

1. Först öppnar du din bild som du vill använda och går på Colors --> Brightness-Contrast och drar upp den som dutycker blir fint.
2.Sen går du in på Colors --> Curves och drar den som du tycker.
3. Nu kommer vi till det svartvita. Gå in på Colors --> Desaturate och välj vilken av de tre svartvita nyanser du vill ha.
4. Detta kan du göra om du vill. Gå in på Enhance --> Unsharp Mask. Sen drar du ner de tre sakerna som du tycker. Du får prova dig fram tills vad du tycker är bäst.
5. Nu kan du gå in på Layers --> New filter och klickar på white. 
6. Här kan du välja vilket "läge" du vill att det vita ska vara på. Jag tar alltid Grain merge som ni ser. Sen drar du ner opacity till det du tycker blir fint.
FÖRE
EFTER
 
Du kan även testa att göra detta redigerings testet utan det svartvita. Det blir lika fint! Jag brukar nästan alltid göra det på dem bilderna jag lägger ut här, så testa det också om ni vill.

Har ni nån fråga så är det bara att skriva i kommentarsfältet så svarar jag! Eller har ni nåt tips på nåt ni vill lära er? 
 

regn, fota?

Kom precis hem efter att vart ute med Nova. Hon sover ju ganska länge så man får vänta ett tag tills man går ut. Hon sover ju liksom längre än oss. Men skönt att ha en sådan hund istället för en som är pigg vid typ 04.00 haha. Men det regnar fortfarande ute. Och när jag var ute med Nova hittade jag typ en buske, eller jag har vetat att den alltid är så  fin när det har regnat för vattendropparna typ skimrar på den. Så om jag kommer ihåg så ska jag gå ut och fota när det slutat regna, om det slutar idag haha. Men ska köpa ett regnskydd har jag tänkt till kameran. Får bli nåt billigt. Kommer ju ha användning av det eftersom man kan ha det i snön också, eller när det snöar. 

Men vädret vänder ju väldigt fort. Först as varmt, +23 grader och sol. Sedan +14 grader och regn :( Men skönt att ha lite innedagar också. Får väl se någon film som jag gjorde igår kväll. Såg Dear John. Tyckte den var jätte bra, förutom slutet. Den bara slutade liksom. Men annars var den superb. Men har en bra film, kommer bara inte på vad den heter. Haha.
Nikon D3100- AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Bild från stranden i förrigår. Lite suddigt för har beskärt den så jag kom närmare med objektivet. Men vart ganska nöjd med den :)



Hemåt

Ja nu åker jag hem från stranden, som igår. Men idag var det lite blåsigare. Det vart ju vågor då så när Nova simmade så doppade hon huvudet. Så kul haha. Men det var skönare igår eftersom det inte blåste. Men nu hem!

Nåt fel med blogg appen så kan inte ladda upp bilderna


ja/nej

Har hittat en fin klänning från http://nelly.com. Vet bara inte om jag ska köpa den. Har redan köpt en klänning därifrån, men har typ bara 2-3 klänningar  jag använder. Så får se om jag ska köpa den. Vad tycker ni?
 

Bada igen eller?

Vi drar väl och badar idag igen tror jag. Får se om det blir med hundarna eller andra. Men vet inte hur varmt det kommer att bli, men säkert som igår eller varmare.

Har precis ätit och så. Måste typ börja vakna tidigare snart för får så svårt att sova på kvällen nu så dom här tiderna på sommarloven hatar jag. Men måste vakna runt 8.00 tror jag, men då får jag sova tidigare också haha.

Puss på Nova ;)


hundarna

Hemma från stranden nu. Vi och en annan familj till oss tog med hundarna och badade. Det är en golden retriver, Alice heter den. Men dom lekte ju inte direkt tillsammans men det var kul ändå. Vi kastar ju Novas boll så hon får simma och hämta den, bra träning. Men det kom en svan som jag fotade, men har ju inget zoom objektiv så tog bara med mitt 50 mm men det vart inte bra alls. Men ska köpa ett zoom objektiv nångång. Eller önska mig till jul, vet inte riktigt ännu. För fick ju inte mitt macro för alls länge sedan haha. Men det var en skön dag, lagom varmt.
Nikon D3100- AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Iväg

Idag har vi vart till Stockholm. Hittade inget där så åkte till ett annat ställe och där hittade jag en till bikini. Ni kanske får bild på dom sen. Men ska typ åka och bada snart. Nova ska det iallafall. Men sätter nog på mig bikini om jag vill bada, men får se haha. Beror på om det är kallt. Vet inte om jag tar med mig kameran. Men det gör jag nog haha. Men ni får bilder och sånt senare idag eller imorgon.


Klipp klipp

Nu klipper vi Nova haha. Jag klippte ansiktet och tassarna , Maja klipper allt annat. Men det tog ganska lång tid efter som jag klippte dom pilligaste ställena. Men ska fortsätta snart haha.


Partyyyy

Nej men syrran har släktkalas. Har bakat lite saker så det blir gott. Har min klänning från Nelly, den passar as bra. Har inte haft typ bandeu-klänningar förut men denna passar jätte bra. Och den är bekväm så det är skönt. Sköt tyg osv.. Men snart kommer väl nån så då kan man börja fika. Ska bara skära upp browniesarna och se om dom var klara men det är ju gott iallafall.


bäddat

Nu har vi bäddat klart. Vi bestämde oss för att sova i källaren. Lite mysigare än att trängas ihop i mitt rum haha. Men vi ska nog se på någon film och äta ben&jerry. Men vi har tagit lite bilder. Men vi har filmat mest. 
Nikon D3100 - 18-55mm objektiv - Redigerade i Gimp 2.6
 

Chubby bunny med maya


Stranden

Nu har vi kommit hem Från stranden. Vi var där en stund. Jag och Maya tog upp blålera, kul men äckligt. Men har precis duschat nu och nu duschar Maya. Sen ska vi göra chubby bunny. Kommer upp här om det inte blir as äckligt haha. Men sen ska vi göra andra roliga saker så det blir kul.' :)

Mayas snygga lista


Maya kommer idag

Maya ska sova här idag. Vi ska göra massor av roliga saker så lägger väl upp några videos här från videofyme. Men det ska bli super kul haha.

Men hade as svårt att somna inatt. Vet inte varför. Brukar ha as lätt att somna men nu låg jag typ en timme, minst. Hade typ för mycket att tänka på. Eller jag tänkte istället för att sova, wierd. Men blir väl lite sent nu när Maya kommer så det spelar ingen roll. Men får mer energi om jag lägger mig tidigare och vaknar upp tidigare än att lägga mig senare och vakna upp senare. Men är inte en långsovare eller hur man säger, liksom det längsta jag sovit till är typ 20 i elva, wiiiie. Nej men vaknar hellre tidigare haha.

Ah men videosar och massor av bilder kommer väl upp om jag fixar dom i datan.

Har man förändrats på mer än ett år eller? ;)


mina kamera saker

Jag har en kamera som heter Nikon D3100. Jag tycker att det är väldigt bra faktiskt. Köpte den för ungefär 1 år sedan tror jag. Så har inte haft den så länge men har lärt mig den ganska snabbt iallafall. Var ju nybörjare när jag köpte den men den funkar liksom fortfarande och är lätt att hantera om man säger så. Men när och om jag vill utvecklas mer så köper jag nog en lite mer komplicerad och så. Men håller mig kvar med Nikon eftersom jag har en del saker som är till Nikon. Så här kommer det jag har:

1. Detta är "standard" objektivet om jag kan kalla det så, den jag fick med när jag köpte kameran. AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6G. Detta använder jag inte speciellt mycket. Eller typ inget alls faktiskt. Om jag behöver lite zoom så kan jag använda det, men endast inomhus. För tycker inte att det blir så fin bakrund med detta eftersom det knappt blir nått suddigt eller bokeh i bakrunden. Men inomhus kan det komma till användning. ↓
2. Detta var det andra jag köpte var AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G. Detta är super bra. Blir as fina bakrunder och jag gillar det riktigt mycket. Jag brukar använda denna om jag ska fota porträtt som exempel. Aldrig natur längre eftersom man har svårt att komma nära blommor och sånt. Så till porträtt är detta objektivet jätte bra. Och till detta har jag ett filter som kommer längre ner. ↓
3. Det sista objektivet jag har heter AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G. Detta använder jag nog mest av alla. Det är ju ett sådant objektiv man kommer nära saker med, macro objektiv alltså. Detta använder jag mest till att fota natur. Om man fotar porträtt kan det lätt bli överskarpt på håret om ni förstår. Fast brukar ju ha på detta nästan hela tiden, förutom porträtt då. Men detta är jätte bra och man kommer jätte nära och det blir skarpt och så. Till detta har jag också ett filter som också kommer längre ner. ↓
Det var alla objektiv, nu till mina filter.

1. Det första filtret köpte jag tillsammans med mitt objektiv AF-S NIKKOR 50mm 1:1.8G. Det sitter alltså på det objektivet. Har inte så mycket att säga om filtret för det är inget speciellt med det. Ingen extra funktion bara liksom för att skydda linsen.
2. Detta är till mitt objektiv Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G. Köpte det för inte alls länge sedan trots att jag har haft objektivet ett tag. Så linsen på objektivet har klarat sig men ändå skönt att ha ett skydd. Samma med detta som över. Bara för att skydda linsen.
Det var mina filter, nu till övriga saker.

1. Detta köpte jag samtidigt som mitt filter till Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G, alltså för inte alls länge sedan. Det är en självutlösare till min kamera. Eftersom min kamera inte har en inbyggd sensor som gör att man bara kan köpa en billig knapp så måste jag köpa en sensor och knapp, vilket blir lite dyrare. Men sensorn är till vänster och själva snappen man håller i och tycker på är till höger. Sladden hänger ihop med sensorn som man sedan stoppar in i kameran. Båda har batterier så man kan stänga av sensorn vilket jag kan glömma ibland haha. Men den lilla tid jag har haft denna självutlösare så har den funkat jätte bra.
2.Detta är stativet. Den har jag inte köpt. Vi fick den. Men den fungerar bra och så. Ibland kan det bli struligt med att skruva fast kameran men man får ha tålamod. Men den har många funktioner vilket är bra.
3. Tillsist har jag kamera väskan. Den har två avdelningar. En för ett objektiv och en större för kameran. Sen finns det typ 2 fack med dragkedjor. Men får ha ett objektiv som står hemma eftersom det inte får plats. Men sen brukar jag har självutlösaren i det lite större facket med dragkedja. Så får plats med det mesta. 

Sen har jag lite mer saker men det är bara småsaker och uppenbara saker, typ laddare :)

Har ni några frågor angående mina kamera saker så är det bara skriva en kommentar.
 

bilder från igår

Här är lite bilder fårn igår, när vi var i trosa då. Vart inte så många bilder alls men redigerade dom bästa. 
Nikon D3100 - NIKKOR 40mm  - Redigerade i Gimp 2.6

Fix med bloggen

Ska snart fixa lite med bloggen. Som ni ser har jag fixat lite i menyn så det är lite finare och så. Skulle hemskt gärna vilja lära mig hur man delar upp menyn till boxar, eller kanske få hjälp till och med. Men det jag ska göra idag är att ta kort och fixa med mina kamera saker så man kan se vad jag har för saker och sånt, ja ni fattar.

Känner mig lite down idag bara. Trött och så. Har inte ens tagit på mig vanliga kläder. Pyjamas all day. Nej ska byta om nu och göra mig fräschare. Men håll utkik här så kommer kamera sakerna upp om ett tag, + bilder från igår.

 Nikon D3100 - NIKKOR 40mm  - Redigerade i Gimp 2.6

Trosa

Nu har jag kommit hem från Trosa. Gick runt där lite och köpte glass, rätt chill. Sen skulle pappa fixa en spis hos våran kompis, eller ja det var därför vi åkte dit. Tog med mig kameran men bilder kommer imorgon. Vart inte så många men det är ju väldigt fint där så det var ju kul. Men nu är jag äntligen hemma. Ser bara på so you think you can dance, ny säsong.


klar med wilmas design

Nu är jag klar med Wilmas bloggdesign! Vart själv nöjd över resultatet så jag tycker den vart fin och stilren! Hoppas ni också gillar den.

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.
 

wilma

Nu ska jag fixa Wilmas blogg. Hon ska också få en ny header så ni får också se hur det ser ut sen när det blir klart! Sedan när jag är klar med det ska jag fixa lite bättre meny på min blogg. Så det blir lite finare och bättre. Men ni får ju hålla koll och så :)
Känns som hon behöver klippas eller nåt? ;)

tipsar textstilar

Hej! Tänkte göra ett litet snabbt gimp inlägg här. Dessa textstilar är alla från http://www.dafont.com/. Så där kan man hitta fina textstilar. Men några fina och så kommer här:
♥ always forever
♥ Brain Flower
♥ jersey stories!
♥ Impact Condensed
♥ English Essay
♥ Ice Age Font
♥ Celine Dion Handwriting
♥ Champignon Medium
♥ Cheri

Äntligen hemma

Nu är vi äntligen hemma. Det tog typ 15 min att åka dit. Sen badade vi en stund och så, sen så åkte vi hem. Åt nyss för var as hungrig när jag kom hem. Är fortfarande hungrig men orkar inte fixa mera, och dessutom måste jag orka äta mat haha.

Nu är det bara chill framför tv:n.


Bad


ätit ute

Nu har jag kommit hem från att ha ätit på typ resturang. Vi satt utomhus. Gissa vad jag tog, pannkaka såklart ;) Var inte så jätte hungrig men åt upp allt haha. Tog med kameran och tog lite roliga bilder. Men ja, det var typ det jag ville skriva. 
Rätt konstig bild men den var ändå ganska cool tyckte jag :) ↑
Våran utsikt, typ. Men man såg ganska mycket vatten iallafall, vilket inte syns på bilden. ↑
Nikon D3100 - NIKKOR 50mm  - Redigerade i Gimp 2.6
 

klar med tyras design

Nu är jag klar med Tyras design. Tycker den vart bra och passade hennes blogg. Så är nöjd! Ni kan ju gå in på hennes blogg och fotsätta läsa den om ni vill. 


Detta inlägget är det fösta i denna kategori, ( Bloggdesigner till andra ) ni kan hitta den i menyn. Men har gjort andras designer också men nu när jag gör någons så kommer dom in i "Bloggdesigner till andra".

header

Nu ska jag börja med Tyras header tänkte jag. Klicka HÄR för att komma till hennes blogg. 

Men har bara så ont i överkroppen. Alltså typ nacken är as stel, armarna, axlarna, sidorna. Alltså har ont typ överallt, eller är stel. Men det är väl från igår när jag och Maya höll på antar jag. 

Har också precis vart hos farmor med syster och kusinerna. Vi åt vofflor så det var jätte gott. Så nu ska jag spendera resten av dagen med att göra en design. 
 
Bild från i vintras som ni kanske ser.

resten

Hej! Idag ska jag göra en tjejs bloggdesign tror jag. Ska väl göra nåt annat innan men får se. Ska göra den idag eller imorgon men tror idag! Om jag inte skulle göra nåt annat. 

Wake me up i högtalarna iallafall. Bara chillar just nu. Ska fixa mig snart också. Har lockigt hår idag för sov i två flätor haha.

Resten av bilderna.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

Bloopers i början

Cup song med Maya


maya

Nu har Maya gått hem, eller för typ en halvtimme sedan. Vi fotade med min nya självutlösare på höbalarna. Bilderna vart jätte roliga, så dem flesta var oseriösa men några seriösa och fina också. Laddar inte upp alla nu för det är så många och då blir det som en bildbomb haha. Men dem andra kommer imorgon. Sedan gjorde vi Cup Song också. Så om inte videofyme laggar så kommer det upp en video här också.

Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

Dagen idag

Idag så kommer Maya hit. Ska väl gå och möta henne snart tror jag. Hon skulle bara fixa sig. Men vi tänkte fota lite så det kommer väl ut lite bilder här sen. Vi går väl nån stans där det är fint. Och nu är det sol också så det är bra, och fint ;)

Har iallafall fixat mig lite. Allt annat som jag inte gjort nu fixar jag sen när Maya kommer. Får väl sminka mig lite eftersom vi ska ta kort men aja, orkar inte nu haha.


RSS 2.0