super glad

Nu är jag super glad! Min data är som vanligt! Pappa fixade den så det är jätte skönt att ha min data tillbaka som vanligt. Tror inget hade raderats som jag vet så det är ju jätte bra. Så ska fixa en tjejs bloggdesign om jag får tid imorgon. Så är bara jätte lättad att den funkar!

Så nu här på kvällen så ska jag fixa lite kamera saker så dem inte ligger huller om buller i väskan, eller om man säger så. Och sen skulle jag vilja beställa Victoria Secret perfymer. En body mist och en body lotion tror jag. Ska fundera. Vill inte slösa så mycket pengar på det haaha. Men har ni några tips så kommentera gärna nedanför om ni har någon som luktar exktra gott. ↓
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 Gamla bilder

Tårta

Nu har jag, eller ja vi, bakat klart. Är inte säker på om jag vill smaka för gillar inte grädde. Och det är ju typ gräddtårta haha. Men om jag tar en liten bit så går det kanske bättre. Fina, svenska och nyplockade jordgubbar fick pryda tårtan, så den är säkert god för dem som gillar grädde. Men ska smaka sen iallafall.


Jordgubbar

Nu är jag påväg hem. Har plockat jordgubbar. Så vi gick in på Ica och handlade tårtbottnar, sylt och grädde. Vi ska alltså baka jordgubbstårta. Ni får väl se sen. Men jordgubbstårta var ganska små som vi plockade. Men vissa var lagom så som kan man dekorera.


The bling ring

Har vart på bio idag. Såg the bling ring. Tyckte den var jätte dålig! Sorry till alla som gillar den om ni sett den men detta var en av de tråkigaste filmerna jag sett. Dom stal och åkte fast det handlade den om. Så nej den var inte bra enligt mig.

Bion började 19.15 så vi hann äta mat och vara där en stund. Handlade ju godis och dricka också men ja ni fattar.


Bajs data

Nej alltså nu har det hänt nåt med min dator. Tänkte gå in och blogga från den men då började den pipa. Så stängde av den på knappen och startade om den igen. Då ser det helt annorlunda ut! Den är en Windows 7 data men nu ser den helt annorlunda ut. Alltså typ gammaldags. Inte så gammal men typ en gammal skoldata. Så ringde pappa och han sa vad jag skulle göra. Ska bara inte använda den tills han kommer hem och det är nån gång på söndagen. Så kommer inte komma några bilder från kameran iallafall. Och tänk liksom om alla mina bilder har försvunnit. Jag som skulle göra en backup på den , eller pappa iallafall. Men asso så gjorde jag inte det. Det är ju på min data där allt finns! Men hoppas att den blir som vanligt och alla bilder finns kvar. Är så ledsen men jaja, om inget finns kvar så får jag väl börja om på nytt :(

Gammal bild på mig och Hanna, hann göra hennes design iallafall, så checka hennes nya design jag har gjort --> http://hheriksson.blogg.se/


water

Var ute nyss och fotade lite vatten. Vissa vart lite oskarpa men det gör inget för fixade till det mesta. Sen redigerade jag dem lite i olika färger och det vart ganska bra :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

nobody has ever made me feel the way you do

Nu har jag tittat igenom alla bilder. Det var typ några stycken som var bra. Men ska fixa mig nån dag när det är sol ute så kanske jag kan göra en ny header eller nåt sånt. Men har ju inte haft den så länge så väntar väl några veckor. Men tror en ny kommer på sommarlovet, hoppas jag :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 50mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Food

Precis käkat frukost. Men fortfarande hungrig men orkar inte fixa nåt mer haha. Och sedan ska vi och farmor äta tillsammans så hoppas det blir nåt gott.

Igår tog jag lite mer porträtt bilder. Om det vart nån bra så kanske det kommer upp nån. Men tror det vart några bra, eller man kan ju hoppas.

Bloggar från datan sen när jag fixat lite bilder om det vart bra :)


me

Idag har jag då testat min nya självutlösare. Den funkade jättebra. Den fokuserade typ varje gång, lite svårare när man står långt borta men nära funkar det varje gång om ni fattar. Har redigerat lite av bilderna. Vart inte speciellt nöjd med någon men jaja kommer ju ha fler chanser. Mitt hår vart helt fel och så blåste det men jaja. Ska ta inne bilder nästa gång tror jag. Typ i mitt rum när det är fint ljus eller kanske i dansrumet. Jag får se hur jag gör. 

Ska snart duscha tror jag. Fixa mig lite för känner mig ganska ofräsch nu när jag har vart ute och gått. Gick typ fram och tillbaka för först längst borta. Sen till andra sidan åkern och sedan hem igen. Men kanske fått en fästing på mig, nej men ni fattar nog. Aja lite outfit bilder haha.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

Right now

Bilden säger allt, fota.


Ut

Idag blir det ut och fota porträtt för typ första gången, med min kamera. Har inte kunnat gjort det förut men nu köpte jag ju en fjärr utlösare så det är as skönt. Tänkte gå till höbollarna och fota där för det är ganska fint där. Kan ju ställa kameran på dem men vill fota någon annan stans också så tar med mig stativet ifall att. Men det blir nog bra! Blir det något så visar jag.

We heart it bild


new camera stuffs

Nu har alla mina saker jag handlade kommit fårn 24.se tror jag sidan heter. Köpte ett filter eller vad det heter till mitt macro objektiv och sedan en fjärrutlösare. Men sen satt minneskortet i datan och kameran hade inget batteri.  Imorgon ska jag också testa dem för att se om dem är bra. Filtret gör ju inget annat än att sitta där men självutlösaren kan jag visa och berätta om lite mer imorgon. Men dom borde vara bra. Min kamera har ju ingen egen grej som gör att den kan koppla genom att bara ha en fjärr. Utan min måste också ha nån sladd och en till dosa som kopplas in i kameran så det är ju typ 200-300 kr dyrare. Men jaja det är säkert värt det. 

Hann ladda batteriet lite så ni får se dem:
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6



Studs

Nu hoppar jag studsmatta haha. Har så tråkigt men aja. Har gjort lite saker idag iallafall. Men har ätit precis så får väl håll snart antar jag.

Imorgon är det onsdag och mamma fyller år. Så vet inte riktigt om jag ska vara hemma eller inte imorgon. Får se :)


bad idag igen

Nu är jag hemma från farmor. Hennes grannar som har pool var borta och då fick vi låna den. Så jag, syrran, farmor och min kusin gick dit och badade. Sen körde farmor hem oss så det var skönt. Sen har jag städat klart. Bäddade om eftersom jag fick nytt påslakan och det. Så dagen har vart chill. Ska nog ta en glass nu och titta på desperate housewives för det är så himlaaaa varmt!
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
Bild från förut

Ikea

Dagen idag har vart bra. Först var jag och badade och sen Ikea. Köpte bara ett påslakan men andra i familjen skulle ju ha andra saker också haha. Men gillade det jag köpte mycket. Har funderat på att köpa det länge men aldrig gjort det. Så vart ju nöjd nu. Kostade bara 200kr så det var bra. Men såhär ser det ungefär:


Bad

Just nu är jag med Maya och Max och badar. Skulle kommit några andra men dom kunde inte. Så nu har vi det bra här och solar lite :)


Blä trött

Hejsanalksiakkipa, oj så trött är jag. Nej det skulle stå Hejsan allihopa, haha. Men igår somnade jag typ vid 00.00. Var ändå inte så trött som jag brukar. Men nu på morgonen så är jag lite tröttare. När man liksom känner i benen att man inte orkar nåt. Men sen ska jag iallafall träffa Maya. Vet inte vem vi ska vara hos men det fixar vi sen.

Igår var jag hos våra kompisar och åt mat. Sen gick jag hem för min syster hade glömt nycklar så då fick jag gå hem ensam. Inte så kul för det var lite läskigt trotts att det var ljust..


kossor

Var ute och fotade några kossor nyss. Inte det finaste att fota men ändå, lite roliga är dom. Dom hade fått en höboll som dom stog och käkade på. Sen vart dom typ sura på varandra för alla knuffades och så. Men aja har börjat fota lite på monokrom tror jag det heter, alltså svart vitt. Det är fint ibland men brukar inte fota på det så mycket.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

Sola utan sol

Just nu sitter jag med Nova, eller ja i en varsin solstol bredvid varandra. Hon satt i en först och då gick jag också ut haha. Men det är rätt kallt så ska gå in snart.

Bakade brownies idag. Dom vart faktiskt bättre än jag trodde. Första gången jag gjorde dom vart dom för lösa för jag tog en form som var för djup och då gräddades dom inte igenom helt. Men nu vart det bra. Så ska gå och skära dem så de får plats i kylen. Ska alltså sätta dom i lådor eller nåt tror jag.


gimp tips bild i text??

Nu såg jag att jag hade detta i utkorgen, har jag inte publicerat det haha? Men här får ni det :)

Hej! Klämmer in ett Gimp tips här mitt i allt. Här kommer ni få lära er hur ni lägger in en bild i text i Gimp.

1. Först ska du öppna en yta där du kan skriva på. Skriv med vit text! Visade bara här hur det skulle se ut men skriv med vit text istället för svart för annars blir det en full svart kant runt sen när du är klar.

Här behöver du lagerrutan också, så tryck ctrl+L så får du fram den.
2. Sen ska du öppna den bilden som du vill ha inuti din text, och kopiera den. 
3. Sen ska du högerklicka på din text i lager rutan, då får du fram som en meny. Har du ett engelskt gimp ska du trycka på Alpha to Selection. Har du ett svenskt vet jag inte vad det heter men du kan utgå från den som är tredje från längst ner, alltså raden. Är den inte där så får du prova dig fram. Tar man och skriver det på google översätt blir det Alpha till val så det kanske heter så.
4. Nu är din text markerad. Sen går du till menyn längst upp och på edit pch sen klistra in, det går INTE att ta ctrl+V för då klistras bara bilden in och inte in i texten. Ser du att din text är förstor så är det bara att skala ner den, skriv i kommentaren om du inte vet hur du gör det.
5. Nu när du klistrat in den är det klart. 
Såhär vart det. Allt är gjort i mitt Gimp 2.6. Har ni några frågor eller mer tips vad jag kan göra så skriv en kommentar ↓

foto

Hej! Nu har jag äntligen gått ut och fotat lite. Men bara på tomten. Hittade några blommor med lite flugor. Dem är ju ganska äckliga och så men strunt samma, alltid kul att fota. Passade på innan farmor kommer. Och hade på mig min klänning förut men orkade inte ha på mig den nu så tog på mig mina höga shorts och ett lite genomskinligt linne med mönster och tubtopp under, så känner mig lite cool ändå. Haha nej men ;) Orkade inte ta kort på det fast jag sa det men jaja. Sen åt jag lite ben&jerry :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Midsommar

Glad midsommar allihopa! Hoppas ni får en trevlig dag. Ärligt talat kommer jag nog inte göra så mycket. Kanske att farmor kommer men får se. Men ni får såklart se min outfit om jag har på mig den haha. Så ja, det var det :)


Home

Nu åker jag hem. Sitter i tåget. Har ju dansat på den där invigningen och det var super kul såklart men as varmt. Och hade tjocktröja på mig haha. Men det gick bra ändå. Farmor hämtar mig från stationen sedan och skjutsar hem mig, skönt! Köpte en glass på prestbyrån innan jag gick till tåget. Skulle egentligen behövts en dricka men jaja kan dricka hemma haha.

As varmt idag iallafall. Trodde det skulle regna när vi kom ner. Eller trodde iallafall inte att det skulle bli såhär fint väder.

Oh imorgon är det midsommar, tror jag. Men tänkte iallafall ha min nya klänning, ni minns den där vita som är från Nelly. Den är fin så den ska jag ha tänkte jag :)


Godaste maten på länge

Nu har jag dansat klart. Vi repade typ bara. Men är ju bara med på en del och den kunde jag redan så det var skönt.

Har precis ätit och så. Åt pannkaka men nutella och jordgubbar, nyttigt jag vet. Men imorgon har vi uppvisning eller vi ska på nån invigning och dansa där så måste ju äta lite gött ;) men nu ska jag bada :)


Träning

Idag ska jag åka och dansa. Vi ska uppträda på stationen imorgon så måste träna in allt lite. Skulle vart där i måndags också men åkte ju till grönan och då skulle jag lärt mig en ny koreografi. Men det var en till som missade den så vi dansar bara den gamla, men den är ju grym ändå så det spelar ingen roll egentligen.

Snart ska jag äta iallafall. Har sett på några desperate housewives avsnitt så ska fortsätta titta och sen drar jag nog. Eller vilar nog lite innan :)

Detta är min nya klänning från Nelly som kom igår!


favorit bloggar

Tänke säga vilka bloggar jag läser mest. Just nu iallafall ;) 

Den första är Nellie Berntsson. Den läser jag mest av alla. Dom flesta vet väl vem hon är. Men för dom som inte vet så är hon 12 år och bloggar typ om hästar, men med mycket vardag. Jag är inte mycket för hästar. Visst, jag har ridit men gillade det inte så mycket. Men hennes blogg, love it.
 
Den andra är Filippa Olofsson. Hon bloggar väl mest om foto och vardag. Super duktig på gimp och att fota. Så den bloggen får jag mycket inspo ifrån!

Den tredje är Julia Brännmark. Hon bloggar om mode, sen äger hon också på att fota. Hon klär sig jättefint, så hennes blogg är super bra! 
 
Det var dom bloggar jag läser mest. Sen klickar jag ju in på lite olika men inte varje dag kanske men ganska ofta iallafall.
 

allt och inget

Nej asso nu när det är sommarlov orkar jag typ ingenting. Kanske för att jag var på grönan igår men ändå, alla andra dagar liksom. Glömmer bloggen och bara gör ingenting. Har bara inte något att skriva om. Inga bilder på mobilen, ingen inspo, ingen push. Men ska verkligen försöka och göra minst ett inlägg som är intressant varje dag. Jo jag bloggar. Men om vad? Detta har jag gjort idag och blabla.. Sen kan jag vara riktigt osocial och vill bara va i mitt rum utan sällskap. Men typ sån är jag. När jag gick i lågstadiet så var jag nästan aldrig med nån. Ville bara inte. Men eftersom mina vänner här i högstadiet är så snälla så har det blivit mer att jag är med folk.
 
Persiennerna nerdragna för att inte ljuset ska komma på tv, högt ljud på, stänger typ allt ute. Jag kan vara lite annorlunda ibland. Men aldrig har jag hamnat utanför. Alltid haft några där. Oftast ganska många men har inte insätt det. Alla finns nog där men märker det inte. Sommarlovet ska bli bra, fast sådan trög start. Första veckan, hände inget. Men sen kom grönan in och sen har det inte gått längre. Låter denna dag gå och sen imorgon får vi se. Men ibland blir det för jobbigt.

Och här började foto intresset. Bilden på mig är runt 2 år sedan och dom andra 3 år sedan tagna med en kompakt kamera haha.

 

Grönan!

Sorry för att ingen uppdatering har kommit men har ju vart på grönan men Maya, Anton och Philip. Vi har åkt ganska mycket, Jag och Maya, insane 5 gånger haha. Men vi har haft kul. Köerna har inte vart så långa iallafall så det var skönt. Åt ben Jerry, sockervadd och pizza men tog ändå två mackor nyss haha. Men ja dagen har vart superb! Dom är ju roliga också ;) och sen känns det som man fortfarande åker karusellerna x)

Mayas bild! Men bilderna är från nyckelingar vi köpte, såååå roliga men så fula hahaha.


Badar

Just nu så badar jag. Gillar inte att bada men lite skönt ibland. Ska snart gå upp tror jag fast jag bara badat i typ 10 min, men tycker det är tråkigt haha.

Hoppas ni vart nöjda med gimp inlägget :)

Och idag beställde jag en klänning som ni får se när den kommer!


gimp tips suddig bakrund

Hej! Som sagt så var det någon som frågade om jag kunde göra ett gimp inlägg om hur man kan göra mer suddigt i bakrunden. Hoppas att du menade såhär men sen finns det säkert andra sätt också. Sen vill jag också säga att om man gör såhär så kan det bli så att det ser lite tillgjort ut. Jag drog upp där det står  "rate" ganska mycket så jag gjorde det ganska suddigt. Men man kan dra ner den om man vill få en lite finare yta. Sen om du tycker det är jobbigt ( om du har små penslar ) så kan du skala bilden till ex. 700 som jag gjorde för då får du en större pensel.

1. Först öppnar du den bilden du vill ha. ( Jag har redigerat min ).
2. Sen väljer du "vattendroppen" ( bluren ). Sen som jag skrev där uppe så kan du förminska bilden om du vill ha en större pensel om du bara har små. Sen om du tycker att det går dåligt så kan du dra upp där det står "rate" så blir det suddigare. 
 
FÖRE
EFTER
Nikon D3100 - NIKKOR 50mm - Redigerade i Gimp 2.6
 
Om det är nåt du inte förstår så kommentera gärna :)

When time stood still and I had you

Förlåt för att jag inte gjort det där gimp inlägget men har bara inte orkar, hoppas ni fattar. Men har jag inget annat imorgon så gör jag det då!

Just nu lyssnar jag på lite musik iallafall. Har tråkigt men ska dansa snart i källaren tänkte jag. Ska ju lära mig att shuffla, nej men jo faktiskt. Mycket jag ska lära mig till sommaren.


Dansade loss

Hej! Igår kväll vart det inte så mycket blogging för gick på typ nån fest med några kompisar. Vi hade as kul haha. Värsta dj saken och massor av ljus och sånna coola saker. Sen fanns det en tjur som man fick "rida" på eller vad man säger. Men mest försökte jag shuffla. Ska lära mig när man typ hoppar med benet ut och sen in oh sen gör man så snabbt. Svårt att förklara. Men dom vi var med där äger ju på att shuffla så vart lite utägd haha. Men ska lära mig det iallafall. Hade lite träningsvärk igår kände jag. Har inte det nu och hoppas inte att jag får det heller. Men vi hade iallafall jätte kul där! :)

Här är två bilder därifrån!


Regn

Just nu regnar det hela tiden. Bra start på sommarlovet, eller inte :( men det var såklart desperate housewives jag ser på. S01E05 = season 1 episode 5 :) Så 5:e avsnittet idag. Fast vet ju typ vad som händer men aja.

Ska inte göra nåt idag antar jag. Orkar liksom inte haha. Bara tv och jag + Nova. Men ändå lite skönt, mycket skönt faktiskt.

Nu ska jag fortsätta titta.


Vilken serie?

Kan ni gissa vilken serie jag ser på? Har sett dem flesta avsnitten, men typ bara dom nyaste. Älskar serien. Men nu har jag börjat från början och det är sommarlov så när det är fult väder eller om jag inte har något att göra så sätter jag på ett avsnitt haha :) gissa på :)


Justin

Just nu ser jag på Justin bieber på 1:an. Det är typ det ända jag gör. Sen så har jag inte gjort nåt speciellt, bara pannkaka och ätit men haha.


Dagen

Mitt förra inlägg lades inte upp. Men det var inget viktigt men tänkte berätta om skolavslutningen. Den var bra. Jag hade min gula klänning. Nu har inte fått se den förut. Men orkade inte plocka upp kameran och hålla på så ni får iPhone bilder. Men det vart ändå bra ljus. Med min klänning hade jag vita converse. Klänningen är från cubus om ni undrar. Men jag och Vendela fick hålla upp pokalen från danscupen. Så pinsamt men ändå kul haha. Sen höll två tjejer tal. Vissa från min klass började gråta, jag med. I klassrummet började vi också grina för våran engelska lärare som också är våran assisten, eller har vart ska sluta. Och min mentor som också är so lärare ska ta tjänsteledigt i ett halv år. Så vi vart lite ledsna. Sen sa vi hejdå till alla som man såg, fast dom flesta gick ganska fort så hann inte säga hejdå till vissa :( bara till några tjejer och typ en kille haha. Men ändå sjukt skönt med sommarlov. Grönan sen också med mina snälla vänner, sola bada och sådant som man gör. Nästa år är det 7:an som gäller. Ska satsa lite mer då men är ändå nöjd med betygen i år för har höjt mig i nästan alla ämnen. Fick två D och några C och resten B så är faktiskt nöjd. Men i 8:an & 9:an är ju betygen viktigast så det spelar ingen roll men det är ju alltid kul att få bra betyg om ni fattar. Men när 9:orna höll tal så fattade man hur mycket deras klass betydde för dom. Kändes verkligen inte som man ville gå ut 9:an någon gång för då måste man ju splittras och det är ju inte speciellt kul. Men nästa år är jag och min klass 7B och inte 6B.

Jag och min syrra åkte iallafall hem till farmor efter skolavslutningen och åt, pannkaka. Det var gott men vi var bara där en stund och sen fick vi skjuts hem. På själva skolavslutningen fick vi vara i gympasalen för att det regnade. Så skönt att den är så stor för alla fick plats men det var typ fullt haha.

Men det är skönt att slippa skolan och allt nu. Slippa larmet på mobilen som går 6.25. Men hoppas jag kommer kunna sova längre än det, har kanske fortfarande ställt in mig på att jag ska upp då. Men hoppas inte det. Men sjukt skönt med sommar lov!

Imorgon om jag får tid kommer ett gimp inlägg som vart lite sent.. Nån ville att jag skulle visa hur man gör mer suddigt i gimp och förlåt att det har tagit sådan tid!

Lite långt inlägg men här är klänningen fram och bak.


ett inlägg till

Just nu sitter jag och pratar skype med dom bästa, Anton och Philip. Och Anton älskar ro ro ro din båt. Dom äger på att sjunga. Philip sjunger på miss decibel och set är för bra för att vara sant. Ni borde haffa Philip han är cooool. Och Anton är också cool , med hans ro ro ro din båt. 

// Philip och Anton.

skolavslutning imorgon

Imorgon är det skolavslutning, sedan är det ett 8 veckor långt lov. Ungefär 8 iallafall ;) Längtar as mycket vill bara slippa skolan och allt. Har fixat lite presenter för vissa av mina lärare ska sluta eller ta ledigt så dom måste ju få något litet av mig haha. 

Just nu lyssnar jag på musik iallafall. Redigerar lite bilder och ska snart måla naglarna tills imorgon. Har ju typ inga naglar och hatar det för en gick av och då rykte alla andra också. Men aja berättar mer imorgon.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 

Volleyboll

Idag i skolan så körde lärarna och 9a volleybollmatch mot varandra. Det var final. Lärarna vann haha. Dom vart ganska glada. Vi också för vi fick sluta runt halv ett.

Just nu sitter jag iallafall och lyssnar på musik. Dunkar, nej jag skoja haha. Är ensam hemma så har lite tråkigt :(


Mitt hår:


Skype

Just nu pratar jag i Skype med Philip och Anton, Maya hade inte Skype så hon kunde inte vara med. Men vi pratar om roliga saker, och sjunger ;) eller hur? Men aja ville bara uppdatera haha.

Och har ju klippt mig. Och det vart väl fräscht. Men lite kort kanske men aja. Det vart ändå bra.


förlorade

Haha nu är jag hemma från skolan. Efter stafetten så fick man sluta så det var skönt. Men vi förlorade. Först tävlade 6a, 6b, 6c mot varandra. Sen 7a osv.. ända upp till 8:an. Men vi kom två när man tävlade mot sexorna haha. Sen gick 6a, 7b, och 8a vidare tror jag. Då vart det final och 7b vann. Jag går i b så b laget vann ju iallafall haha ;) 

Sen ska jag åka och klippa mig. Ska bara klippa topparna för klippte mig ju för inte så länge sen, eller ganska men aja. Skönt att få det gjort innan skolavslutningen!
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6
 
Visst har Emma sjukt fina ögon!

Nu kör vi!

Efter lunch börjar skolstafetten. Taggad att göra kullerbyttor, nja. Men får göra det bästa av det, tycker själv att jag suger på kullerbyttor men vi får se.


Stafett

Ja nu ska jag packa ner lite kläder inför imorgon. Som jag har berättat så är det stafett i skolan. Hoppas det går bra, men jag vill ju bara ha kul haha. Innan det är det städning. Mitt skåp är ju ner kladdad med text från Maya och några andra. Har en whitebordpenna och den går bort med lite vatten. Fast man kan ta bort det efter typ 1 dag utan vatten men går det några dagar måste man ta vatten på det haha. Kommer sakna skolan, alltså kompisarna. Vissa slutar, lärare och elever och det är ju ganska tråkigt eftersom man precis börjat lära känna dom. Men man kan ju alltid vara med dom på andra dagar. Så detta är näst sista riktiga dagen innan skolavslutningen. Den är på torsdag. Då ska jag krama alla, nästan, hejdå. Men sen kommer man ju vara med dom på loven och sådär.

Ska till grönan men Anton , Philip och Maya nån dag så det ska bli super kul för har inte vart där på några år. Har alltså inte åkt nån karusell där man får vara över 1.40cm eftersom jag aldrig vart där när jag har vart så lång (kort), haha. Det var det :)


Tjena

Idag har jag bara vart i skolan. Vi bestämde att vi skulle dansa i aulan på onsdag när det är diplom utdelning, lite spänd eftersom det är inför alla klasser i helst skolan, utan 9:orna tror jag. Men sedan på planeringen bestämde vi vilka som skulle göra vad på skolstafetten imorgon. Jag skulle få göra kullerbyttor haha. Men det var bra iallafall så vart nöjd även om jag skulle kunna bli lite snurrig men det är ju lite kul haha. Dagen har iallafall vart bra. Kakor på no haha. Det var sista gången så vi fick det på både no och planeringen. Hoppas att det blir kul imorgon på stafetten men vi ska städa skåpen innan så får väl se. Måste iallafall ha ombyte med mig eftersom det nog blir smutsigt om jag ska typ rulla på marken haha.


Dans


Frukost

Nu är det frukost time. Är ganska hungrig just nu haha.

Men igår hade vi ju gäster hemma hos oss. Dom satt i vardagsrummet så kunde inte se på tv men gick till mammas och pappas rum och såg på tv. Vart ganska trött så tror jag somnade men vaknade sen men gick och la mig i mitt rum på direkten och sov. Så la mig ganska sent kändes det som men tittade aldrig på klockan så det kanske inte var så sent.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Fixa lite med Nova kanske, alltså borsta hennes päls, klippa, borsta hennes tänder eller nåt sånt haha. Vi har en liten hundtandborste som ser ganska rolig ut haha. Men den är bra.


The notebook

Just nu ser jag på the notebook på 7:an. Har sätt den förut men eftersom det inte fanns nåt annat att göra eller titta på så ser jag på den. Men den är jätte bra och romantisk haha. Har käkat rabarberpaj och jordgubbar med nutella så är rätt mätt om man säger så haha.


maya hi maya ho maya ha maya ha ha

Hejsan! Idag har jag vart med Maya. Vi hade vattenkrig innan hon gick hem så det var kul. Men i slutet tog hon iskallt vatten och jag jätte varmt fast märkte inte att hon hade tagit det förns hon hällde det på mig. Men ska ladda upp dom via videofyme också så då får ni se! Alltså orkar inte ladda upp dem på bloggen men har ni videofy me så heter jag bara adelia eller nåt sånt, ni får testa ;)

Till kvällen iallafall så får vi gäster. Vi ska grilla tror jag så det blir gott. 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Sjukt varmt

Idag så har det blivit så himla varmt! Håller på att svettas ihjäl fast att jag ligger i bikini och shorts! Fast har ätit glass och sen har jag vatten bredvid mig så lite skönare vart det. Kan knappt vara ute längre för det är så varmt men vill bli lite brun till skolavslutningen haha :)


städ

Godmorgon! Eller goddag kanske ;) Jag städar iallafall just nu. Passar på när det är fint väder så jag kan vädra och så. Musik i högtalarna och bäddar sängen, skönt :) Men har inga planer för idag iallafall så tar dagen som den kommer så det är chill. 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6
 

Hemma från student

Nu har vi firat min andra kusin som tagit studenten. Vi åt lite mat och sen tårta så det var gott. Lekte lite med mina små kusiner och hade roligt. Men nu så är jag hemma iallafall och ser på tv. Men det är ju så himla varmt ute så man orkar ju typ inte vara ute haha.


sommarlov, nej om 7 dagar

Gud det känns så skönt att det snart är sommarlov. Bara en vecka kvar! Och sedan så är det inte så många riktiga skoldagar, alltså sånna med lektioner och sånt. Det är väl mest städdagar och lek grejs dagar som vi kommer ha innan skolavslutningen! :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

skogen

Idag gick jag till skogen och fotade. Det var ju kossoe där ( tjurar ), men gick lungt förbi dom och in i skogen haha. Men gick till det där träsket jag berättade om. Hade gummistövlar på mig också. Men sen när jag skulle ta mig över till det där stället så råkade jag inte se mig för, eller jo det gjorde jag. Men då iallafall så trampade jag i en träskvattenpöl eller vad man ska kalla det som var jätte djup, eller djupare än vad jag trodde. Och hade låga gummistövlar på mig så vattnet steg över min fot och skon så fick ett litet fotbad ;) Men bestämde mig ändå för att jag skulle komma dit och fota dom där vita sakerna. Dom var inte så fina om man bara fotar en, men eftersom det var så många över hela träsket var det as fint. Men vart tyvärr inga bra bilder på dom men ni kan iallafall få se hur det såg ut. Men sen gick jag där ifrån, ( det var ganska svårt ) men då fotade jag lite andra saker, blommor och sånt. Sen kom jag hem och lagade pannkaka som jag åt nyss haha. Men här får ni lite bilder:
Detta tyckte jag inte var så fint.
Såhär var det fina, långt ifrån.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Sol

Idag är det så himla varmt! Solade förut men det var för varmt så nu sitter jag och tittar på topmodel istället haha. Orkade bara inte för kändes som man skulle koka upp eller något.

Men ska väl bara slappa idag eftersom vi är lediga från skolan imorgon! Så himla skönt! National dagen sen klämdag och sedan helg!


kossor och sånt

Nyss gjorde jag och Emma en mjöl challenge. Sen bestämde vi att vi skulle gå in till kossorna. Sen är det typ ett träsk där det fanns jätte fina blommor, eller blommor och blommor det var typ vita saker men det var as fint för det var jätte mycket! Men sen fanns ju såklart kossorna där. Och dessutom så var det vatten typ överallt. Men vi gick upp på ett litet träd där så att vi kunde stå. Men när kossorna kom skulle vi gå där ifrån. Men en kossa blockade oss. Så vi fick stå där en stund men den kom liksom närmare och närmare. Men sen gick den lite åt sidan. Jag kunde smita förbi men sen blockerade den Emma istället. Jag kröp under stacketet, ninja kvinnan. Nej men sen kunde Emma hoppa förbi och då gick vi hem haha. Dom är ganska läskiga eftersom dom har horn. En typ bufflade på Emma haha. Men det var rätt läskigt hehe.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

vi övade för skolstafetten

Hej! Emma följde med mig hem efter skolan. Vi tränade lite inför en stafett som är i skolan på tisdag tror jag. Sen hoppade vi lite studsmatta och fotade och sånt. Vi filmade när vi hoppade och gjorde alla stafett grejer. Och nu lyssnar vi på musik medans vi redigar lite av bilderna. 


Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Outfit

Såhär ser jag ut idag. Bara lite chill. Hollister tröja, och uppkavlade byxor + vita converse. Plattade också håret för det var jätte lockigt men nu är det platt och fint haha.


Top model

Just nu ser jag på topmodel. Typ mitt favorit program tror jag. Nu är det makeover också haha.

Har pluggat lite också men det var inte så mycket saker så aja. Fixar det mer imorgon haha. Men spanskan får jag plugga lite mer på.


spanska och no

Nu ska jag plugga lite spanska.
Men idag hade vi också inläsningsdag i skolan, det behövdes. Fick reda på vad jag hade på mitt svenska nationella prov så vart nöjd. Men sen fixade jag klart kamrat respons i svenskan. I slutet vart det spanska men hann med no också. Men måste ändå plugga no och spanska. För i no gör vi nåt sexualkunskaps häfte som jag inte är klar med, och spanska har jag glosor till imorgon. Så hinner inte skriva så mycket mer nu haha.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Massor av saker

Hej! Idag är det inläsningsdag i skolan vilket menas med att man får göra vad man vill, förutom att ta rast och sånt hela tiden men man får iallafall välja ett ämne eller fler som man ska jobba med. Jag har lite saker jag ska göra klart idag. Typ 4-5 grejor. Men tar så mycket av det i skolan och resten hemma. På dom tidigare inläsningsdagarna har jag bara tagit saker för har inte haft nåt att göra klart. Men nu i slutet så kommer ju allt man måste göra klart så nu tror jag att nästan alla, eller jätte många iallafall måste ha typ minst 1 sak dom måste ha på inläsningsdagen. Så när jag kommer hem ska jag fortsätta att plugga med det jag har kvar.

Kommer ju bli lite regn efter 13.00 stog det på min mobil, men hoppas det inte blir nåt. Eller hoppas att det typ spöregnar isåfall. Ganska kul att vara ute när det regnar haha. Men är det typ duggregn är det ju inte ett dugg kul, hahha :D

Bloggar väl när jag kommer hem isåfall.


svar på frågestund

Skulle du kunna vara tsm med någon i din klass? 
Svar: Asso vet inte riktigt.
Vad är de där ritplatta som du har?? 
Svar: Märket heter Bamboo och vet inte vart den är ifrån.
Hur ofta fotar du? 
Svar: Det beror liksom på hur fint vädret är och så, men några gånger per vecka iallafall.
Bad kruka? 
Svar: Yes, är det varmt så är det bra ;) Men kan väl alltid bada om jag har kompisar med mig.
Långt / kort hår på tjejer?
 
Svar: Beror på vad man passar i och vilken ålder men jag tycker långt :)
Röda / rosa nagellack 
Svar: Min favvo färg är rosa så.
H&M / Lindex 
Svar: Är det kläder så är det H&M annars för smink och sånt så Lindex.
Längd? 
Svar: 1.47,5 :(
Mellan namn?
Svar: Ellen Anna
Om du fick hete vad du ville förutom Adelia vad skulle du heta då?
Svar: Om jag skulle få välja skulle jag vilja heta Alice.
När kysste du någon senast? 
Svar: Asso har aldrigt haft sånna känslor för nån
Vem är din bästa killkompis? 
Svar: Nån barndomskompis och nån/några från klassen antar jag haha.
Favorit body splash/parfym? 
Svar: Britney spears midnight eller vad den heter, och min victoria secret parfym: Pear Glacé
Vilken mascara har du?
Svar: Million lashes och one by one - maybilline
vikt? 
Svar: Runt 32-33
Födelsedatum? 
Svar: 26 april
blåa vs bruna ögon 
Svar: Spela rollans
saft vs mjölk
Svar: Mjölk helt klart
Favorit mat? 
Svar: Pannkaka
Favorit dricka? 
Svar: Mjölk
Favorit färg? 
Svar: Rosa
Tröja/klänning? 
Svar: Tröja
Byxor/kjol? 
Svar: Byxor!
Godis/inte godis?
Svar: Inte godis
Vem gillar du?
Svar: Vet inte
Videon var jättebra, men skulle du kunna lägga upp en när du visar ditt rum också?
Svar: Om ni undrar var det kamera videon. Och jag det skulle jag kunna göra, nån gång när jag städat det ;)
Chip/popcorn? 
Svar: Inget egentligen men helst popcorn isåfall.
Favvo djur?
Svar: Hund
Bästavän? 
Svar: Maya
Senaste som du bråkade med? 
Svar: Min syrra
Senaste du slog nån? 
Svar: Vet inte 
Senaste du kramade? 
Svar: Nova
Vad drack du senast? 
Svar: Mjölk
Vad åt du senast?
Svar: Kaka 
Gris/häst?
Svar: Häst
 

Det var alla frågor! Inte så jätte många men aja här fick ni svar :)
 
 

daim cupcakes

Nu har jag bakat daim cupcakes. Gick väl sådär. Frostingen vart lite för lös och ville inte ta i mer florsocker för dom var redan jätte söta. Sen har jag inte heller smakat på dem för har inte vart sugen. Men får väl göra det nu, eller snart haha. Dom var ganska lätta att göra iallafall. Hoppas dom är goda också. 

Sen har jag fixat lite bilder från min kusins student. Eller la bara in dom i lite olika mappar på datan och snart ska jag redigera lite bilder på min kusins barn. Dom är så söta! 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

baka

Hej allihopa! Igår var jag så trött så orkade inte skriva så långa inlägg. Men det tänkte jag göra nu iallafall. Igår var jag på min kusins student. Åt lite mat där och chillade och så. Sen gick jag till mina grannar och tittade på film. Sen gick jag hem för ville se på lets dance. Då kom våran granne till oss istället en stund. Sen så typ somnade jag på soffan. Så var ganska trött haha. Men dagen var bra och så. 

Idag tänkte jag baka. Igår när vi handlade köpte jag en cupcake bok. Finns jätte många olika cupcakes i den. Och när vi ändå var och handlade så ville jag baka daim cupcakes, så det ska jag göra idag. Recpeten är ganska långa och ser svåra ut men hoppas det inte är så svårt men klarar det nog. Ni får se hur det blir sen såklart och så kan jag säga om det var svårt eller inte.
 
Men efter det vet jag inte vad jag ska göra, antagligen chilla och så. Ta det lite lungt nu när dansen slutat och så, jag får äntligen vila. Lite skönt att dansen har slutat men kommer ju sakna den. Men kan alltid dansa hemma. Och det kommer jag att göra. Ska också lära mig att stå på händerna. Får träna på sommarlovet haha. Inte speciellt långt till sommarlovet heller. Ska bli SÅ skönt att slippa alla läxor, och prov. Det har ju vart as mycket läxor på senaste tiden och det var så jobbigt eftersom jag hade dansen då också som jag skulle hinna med. Men fick bra betyg på mina engelska prov så det är jag nöjd över! Sen hade jag ett matteprov också men det var ju typ i torsdags så har inte fått svar på det ännu. Sen alla nationella får vi ju reda på typ nu så, haha. Men aja ska inte babbla mer.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

RSS 2.0