Glass

Nu är jag hemma från min kusins student. Så sitter och tittar på lets dance och äter ben&jerry, brownie denna gång haha. Men det har vart en bra dag iallafall med många foton! ;)


Student

Idag ska jag fota min fina kusin när hon tar studenten. Ska bli kul att fota lite. Vet bara inte vilket objektiv jag ska ta haha. För vet ju liksom inte hur långt ifrån vi kommer stå och på ett av objektiven har jag ju lite zoom på men det hjälper inte så mycket. Men får väl ta mitt 50mm tror jag, det kanske blir det bästa. Har klänning och converse, älskar att ha så haha. Men fick sluta tidigare för jag skulle hinna fixa mig och så men hann äta lite iallafall, i skolan. Inte den bästa lunchen kanske, 3 mjuka mackor men det får bli bra nu haha. Måste ändå åka snart så ska väl börja fixa mig lite till. Skriver mer sen!


helgen

I helgen eller typ på söndag så fixar jag ett gimp inlägg. Då får ni lära er lite nya saker. Sen kommer svar på frågestunden! INTE i ett videoinlägg för trivs verkligen inte med att göra video inlägg. Nu ska jag iallafall se på något hundprogram! :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Gött

Just nu sitter jag och äter lite choklad. Fast gjorde smoothie förut och åt en macka och en liten danonino eller vad det heter. Men är väl ganska trött idag fast att skoldagen har vart rätt chill. Två prov men dom var lätta. Så man fick gå från lektionen när man var klar så fick ganska lång rast ändå.

Många har sagt grattis till mig om danscupsgrejen ni vet. Så det är lite kul med allt det. Nu ska jag titta vidare på topmodel iallafall! :)


Vi vann danscupen 2013!

Nu är jag superduper glad! Vi vann danscupen 2013! Jag och Vendela vann en pokal och en gratis terminavgift eller vad man säger! Pokalen hamnar väl i skolan antar jag. Är jätte glad för vi representerade ju hela våran skola och vi vann för dom så det var super kul! Så nu är jag super happy och är jätte glad! :D


klar

Nu har Vendela gått hem. Vi bestämde klart vad vi skulle ha på oss på danscupen imorgon och så, tränade och blabla. Är taggad iallafall och det ska bli kul! Det är egentligen inläsningsdag imorgon men den slipper jag. Skulle kanske behöva en sådan men det kommer en sådan där dag igen snart.

Idag kom några andra barn till våran skola, eller barn och barn. Dom var i min ålder och ska bli en ny 7d när dom börjar. Men alla var snälla och så. Vi fick visa dem skolan och sådant tråkigt.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6
 

Påväg hem

Snart ska jag åka hem. Har vart och dansat. Är ju med i en danscup via skolan och dansstudion. Så alla finalister skulle lämna sin musik och så. Men är jätte hungrig så ska väl hem och äta. Imorgon ska Vendela också komma hit och då ska vi träna! Men ska väl hem och plugga glosor i spanskan nu så hör inte av mig förns imorgon! :)


Rep igen

Mitt internet funkar inte direkt där vi dansar. Har inget kvar så det går inte att skriva på bloggen eller ens logga in. Men aja får blogga när jag är hemma. Hoppas ni orkar läsa nu.

Igår så kom jag hem typ halv 8 på kvällen. Vi hade dansat 2 shower. Alla gick bra för mig. Jag och Tuva som hon heter satt i våran louche eller hur det stavas. Det är iallafall våran grupps rum där vi får byta om och så mellan numrerna. Men vi satt där och åt medans typ alla andra gick till donken och så. Så jag och Tuva vart själva där. Men sen när alla kom tillbaka så sa dom att det var jätte lång kö på donken så dom gick till andra ställen. Men jag bar glad för hade med mig pannkaka.

Men Tuva sminkade typ alla också. Det är bra om sminket syns iför publiken för det är ju i stort sätt dom man sminkar sig för. Men sen så gjorde Sofia, en till i min grupp, flätor på mig. Eller sånna där två små på sidan. Fick spraya med hårspray typ 3 lager för att det skulle hålla. Och första gången jag testade och spraya själv så får jag självklart sprayen i ögat. Det sved bara lite för kom inte så jätte mycket.

Men showerna vart jätte lyckade, tycker jag. Men på sista idag kommer ganska många från min släkt + min familj. Sen kan man ju köpa filmer så måste ju fortfarande bli bra haha. Ska nog också köpa en film.

Men aja önska mig lycka till. Och bilden är från igår haha. Skulle egopica men hade låg ljusstyrka så såg inte vad Tuva gjorde i kameran. Men hon hängde ut genom fönstret och pratade med dom där nere. Så kul när jag tittade på bilden.


Klar

Nu har vi repat igenom allt ljud och ljus och danserna såklart tills imorgon. Det behövdes så det var bra. Repade igenom danserna två gånger. Dom har mixat ihop några danser, det är typ 4-5 danser i den mixen så det blir lite jobbigt att köra alla rakt igenom. Men inte så farligt. Sen är det balett också i en enskild. Men allt gick bra och så. Så nu är jag påväg hem. Ska väl hem och tagga uppvisningarna i helgen. Mitt internet är typ slut så det går jätte segt. Men ska försöka slänga in några inlägg i helgen iallafall.


matte plugg

Nu ska jag plugga matte haha. Ska göra fram till diagnosen tror jag. För har matte prov nästa vecka, alltså typ efter måndagen för vi har inte matte på måndag. Men plugga ska jag iallafall göra innan dansrepet. Det tar väl nån halvtimme tror jag. Men det börjar ganska sent. Men aja. Är ganska trött för när jag gick hem efter skolan så hann jag ända hem men insåg att jag hade glömt matteboken. Så fick gå tillbaka till skolan. Men som tur är så är det inte så långt.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Dålig

Sorry för dålig bloggning. Hemsk ledsen. Nej men har vart så mycket med dansen eftersom det är uppvisning i helgen. Så har inte haft tid för bloggen. Men i helgen bloggar jag när jag är där det är uppvisning. Men annars bloggar jag väl hemma från datan om jag orkar. Men när dansen har slutat så blir allt som vanligt. Läxorna slutar väl också komma då. Och snart blir det ju ändå sommarlov så det är skönt. Ser verkligen fram emot det så att man slipper allt. Men såklart tar man väl hem typ spanska för det måste jag höja mitt betyg i haha. Har E i det men sen får man ju se på skolavslutningen vad man har i alla ämnen, har säkert sänkt mig på vissa och höjt mig på vissa ämnen men då får man se det sen då haha.

Hade ju rep idag på danserna. Ingen sal var ledig så vi fick stå i huset där utanför och dansa. Det fanns ju ändå ganska mycket plats där så det vart bra ändå. Vi fixade till det som var fel i danserna och bestämde vilka kläder vi skulle ha. Det var lite chill kläder för en gångs skull så det var nice.

Men ska inte skriva skriva för mycket så ni får ha det bra!


Min dag

Hejsan! Snart ska jag åka och dansa. Skriver lite snabbt för har ganska lite batteri på mobilen. Men dagen har vart bra. Det var väl inget speciellt med den direkt. Men spanska i slutet och vi gjorde inget speciellt så det var jätte skönt. Har tagit hem engelskan och spanskan och blabla. Har inte direkt så mycket att säga men så är det. Hade också matte nationella prov i typ förrigår i matte. Det sög, gick så dåligt! Men fick inte ett f iallafall för det sa min lärare vilket jag trodde att jag skulle få. Men aja hejdå!


har verkligen inte tid, sorry

Hej! Har dansat. Vi var tvungna att repa alla danser. Det ska vi göra imorgon också. Men sen har jag bara läxorna. Idag, eller nu, så jag plugga svenska, npn berättelse vi skriver, spanska och engelska. Vet inte hur jag ska orka men måste bara göra det idag. Får göra det imorgon också. För i helgen är det ju uppvisningar. Typ 4 stycken som jag är med på så det blir lite körigt. Så hinner tyvärr inte blogga nåt mer idag. Kanske imorgon om ni har tur. Slänger väl in nåt inlägg iallafall.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6
 

Danscup snart

Nu har Vendela åkt hem. Följde henne till tåget, eller halva vägen så hon hittade. Men vi dansade iallafall idag och det gick bra. Danscupen är ju på nästa onsdag tror jag så vi måste träna. Vi kan inte bestämma oss för vad vi ska ha för kläder men vi hittar nog på något. Vi hoppade lite studsmatta hemma hos mig och lite andra saker haha. Men hoppas det blir bra.

Orkar inte starta upp datan idag för är så himla trött. Orkar inte göra nåt just nu. Ska äta snart också så kanske får mer energi. Sen vet jag inte när jag ska svara på frågestunden. Har fått ganska lite frågor så kanske inte blir nåt. Men får se nån dag när jag har tråkigt. Men aja ni får ha det bra.


shoppat

Jo det var det lilla som att jag och Maya åkte och shoppade. Gick på stan i typ 3 timmar tror jag. Åt på mc och så. Träffade Linn och Jenna också så vi gick typ med dom hela tiden. Men jag handlade lite smått och gott. Dels en bikini som jag behövde så himla mycket. Så är jätte nöjd. Detta köpte jag:
Skal och hörlurar: kjell&company - Ansiktsmask och ögonbrynsfix: Lindex - Bikini: Intersport

Söt Nova är haha

 


Fixfix

Nu håller jag på att fixa mig. Shorts idag är det som gäller. Vi har ju studiedag så kan göra vad jag vill haha. Fast senare på dagen ska jag plugga. Känner mig ganska pigg idag ändå för att ha vaknat 07.45. Eller asso är aldrig morgon trött direkt haha. Vaknar ju ändå rätt så tidigt på vanliga vardagar. Har också precis ätit men är fortfarande hungrig så får väl ta nåt litet att äta nu, eller efter jag har fixat mig. Ska platta håret och så snart, sminka mig lite och blablabla.

Uppgraderar lite senare på dagen så berättar jag vad Maya och jag har gjort och så. Och sen så kanske jag svarar på frågestunden, bläddra ner eller titta i menyn och gå in på frågestund inlägget om du inte frågat nåt :)


kolakakor

Nu har jag bakat kolakakor. Dom vart faktiskt fina och bra tyckte jag, goda också. Dom var väldigt lätta att göra. Om man gillar kolakakor så är det jätte lätt att komma ihåg, receptet då. Men ni kan ju gärna testa att baka för det gick snabbt och så. Men här kommer receptet från mig utan att jag tittat i nån bok eller nåt så ska vi se om jag kunde komma ihåg det.

100g smör
2.5dl mjöl
1dl socker. 
1msk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1msk ljus sirap

GÖR KOLAKAKOR SÅHÄR:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Låt smöret stå framme en stund, eller värm det. 
3.Knåda ihop alla ingridienser med händerna.
4.Ta en plåt med bakplåtspapper och gör tre fingertjocka bitar som är ungefär 5cm breda. Platta ut dom lite och gör dom så jämna så möjligt. Gör du fler en tre så kommer dom att flyta ihop med varandra för dom blir ganska stora sen.
5. Låt stå i mitten av ugnen i 10-15 min så dom blir gyllenebruna.
6. Skär i bitar när du tagit ut dom från ugnen, medans dom är mjuka och varma.
7. Låt svalna under handduk.
KLAR!
Det var alla saker :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

blandat

Hejsan! Nu har jag dansat och så i källaren. Eller egentligen så försökte jag bara stå på händer. Lyckades några gånger så det var bra. Vill kunna stå på händer tills sommar lovet eller nåt sånt. Men måste träna typ varje dag haha. 

Imorgon har vi studiedag. Ska vara med Maya och då får ni se vad vi ska göra, eller har gjort. Så det är skönt. Sen måste jag ju plugga också haha. Har ganska många glosor tills på tisdag i spanska. Typ 35. Men vi får inte mycket  tid alls att träna på och det säger typ alla är jätte dåligt.

Frågestunden nu då. Ska svara på dom kanske på måndag eller nåt. Får se om jag känner för ett video inlägg, annars blir det med text. Hatar att prata i videosar för låter så himla ful. Usch, hatar min röst i videosar. Men får se som sagt.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Esc

Nu är det Eurovision! Ska inte se på hela. Bara om nån annan i min familj ska det. Men det är ju inte så många bra direkt tycker jag. Vissa är väl sköna men väldigt få. Men ändå kul att det är i Sverige nu då för en gång skull, tack vare loreen.

Har precis ätit glass, och inte den äckliga b&j som jag köpte. Tog vanlig vaniljglass med chokladsås som vi hade hemma.

Nu ska jag fortsätta att titta så hejdå! :)


om mina hörlurar (jays) & dansen

Jo. Ni vet för några inlägg sedan så hade jag fått nya hörlurar. Nån dag efter så hade jag dom när jag gick till skolan. Dom sög, enligt mig. Dom kostade 349kr men hade typ ingen bas, det var super konstigt ljud och allt sånt där. Mina bullets som dom heter, gick ju sönder. Så sånna nya ska jag köpa istället. Pappa tog då dom där för han bryr sig inte. Men ska åka in till stan och köpa lite saker nån dag.

Jag kom hem från dansen för några timmar sen. Först åt jag mat, plättar haha. Sen slappade jag lite haha för orkade inte göra nåt. Men sen så badade jag. Hade skrub och ansiktsmask i ansiktet. Sen inpackning i håret. Så det var skönt. 

Danslektionen, eller lektionerna, var roliga. Först balett, vi tränade lite extra på dansen nu för vi brukar göra typ övningar hela lektionen men nu dansade vi istället. Detta var då sista lektionen för denna termin. I helgen, alltså nästa så är det uppvising. Sen innan det är det typ ett rep tror jag. Det är ganska många danser. Sen så fick vi lära oss en ny idag på typ 10-15 min. Vi skulle tydligen dansa den med två andra grupper. Men vi får lära oss den mer på genrepen och så. För den var typ bara 30 s eller mindre så det fixar vi nog.

ben&jerry

Nu har jag kommit hem från dansen. Först gick jag, Anton och Maya självklart till henne. Jag och Anton skulle åka buss och tåg och vi slutade tidigare så annars skulle vi fått vänta på dom. Men vi var hos Maya en liten stund. Sen har vi studiedag på måndag så tog hem spanskan och engelskan. Men självklart glömde jag dom hos Maya så fick åka och hämta dom nu efter dansen. Detta var sista danslektionen för denna terminen. Annars är det bara rep och sånt men detta var sista riktiga innan föreställningen som typ är om en vecka. Rätt taggad men ändå chill.

Sen åkte jag och mamma till affären. Skulle köpa ben&jerry. Eller jag gjorde det. Köpte typ blondiebrownie eller vad den hette. Inte direkt den godaste jag smakat men den var okej. Skulle tagit min vanliga :( Men aja, får äta upp den ändå.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6



Djur

Nu när jag var ute med Nova så såg jag en räv som jagade en hare, fast haren var för snabb haha. Kunde inte ta kort eller nåt för det var för långt bort så det hade inte synts med dom objektiven jag har. Men jag kunde se vilka djur det var iallafall. Nova såg dom inte som tur var.

Men hoppas det blir en chill skoldag. Tar på mig jeans men tar med mig shorts. Hoppas det blir varmt men på mobilen så står det ju att det ska bli varmt så får väl lita på det. Andra lektionen har vi gympa iallafall. Hoppas det inte är nåt jätte jobbigt, eller typ brännboll för hatar att slå haha. Men måste ju ändå försöka på det.

Men skriver senare ;)


hemma

Hej! Idag var jag i skolan ungefär fram till lunch. Mådde inte så bra så jag gick hem. Så har jag vart hemma från det till nu. Har fotat lite på tomten för hade så tråkigt. Ska inte överanstränga mig nåt, men fota är ju inte jobbigt haha. 

Har redigerat lite bilder och så nu. Mina grannar har ett sånt fint träd på deras tomt, och det sticker ut så man behöver ju inte gå in på deras tomt för att fota, så det var skönt.

Mår lite bättre nu iallafall så ni vet, så går väl till skolan imorgon tror jag :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Varmt

Idag ska det bli varmt visas det. Men har ändå på mig jeans nu på morgonen men tar väl med mig shorts antar jag. Hoppas det blir så varmt som dom lovat, och sen att det är så varje dag :) då blir jag glad. Nej men ska snart till skolan, måste läsa igenom spanska glosorna och plugga dom på lunchen för kan dom inte helt, men min spanska lärare brukar ha klasstest som hon kallar det och då kan alla i klassen svara och dom som inte kan behöver inte räcka upp handen så det är ju skönt när det är sånna. Men tror det blir ett vanligt idag.

Nova ligger och myser med mig nu. Hon är skendräcktig så det är därför hon är så konstig. Hon låg bredvid mitt huvud, eller typ på, inatt. Och förra natten. Hon vill gärna mysa väldigt mycket nu haha.


Pour garder l’sourire, je me disais qu’y'a pire

Hej. Idag är jag såååå trött. När jag kom hem så åt jag sen la jag mig på soffan och somnade med Nova på mig. Men nu vill jag hålla mig vaken så jag kan sova på natten. Men lyssnar på sköna låtar och en av dom är meningen från som är i rubriken. Så skön låt. Snart ska jag ducha och så och sen plugga, spanska glosor tills imorgon. 

Skolan har gått bra idag. Jenna som går i min klass fyllde år idag så henne firade vi och la upp fina bilder på insta. Men vi hade kul och så.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

angelica

Nu har jag precis fixat Angelicas header. Hon har precis fixat en ny häst blogg, så hon behövde en ny design som jag fixade. Såklart så fick ju hon vara med och bestämma lite saker så hon vart nöjd. Klicka in på den här! Hon kommer väl skriva mest om hästar antar jag, sen har hon ju en till också på fames. Men det där är hennes hästblogg. Så titta in på den och kommentera! :D

hörlurar och fuji bilder

Nu har mina fuji bilder kommit! Beställde ju typ 13 bilder bara så egentligen var det lite onödigt men ville inte ha gamla och tråkiga vinter bilder på väggen så beställde nya. Det är ju ganska klurigt att sätta upp första raden med bilder. För då om man vill ha lika mellan rum osv så måste man ju mäta och hålla på. Det är inte direkt min starka sida. Men tror det vart ganska jämt, kanske några cm fel men orkar inte fixa det haha. 

Sen så har jag köpt nya hörlurar. Eller pappa köpte dom men jag ska betala dom. Det är typ en gummi sak som sladd, kanske bred och tunn så dom inte trasslar sig. Det är ju typ det skönaste som finns för orkar aldrig trassla ur dom eller vad man säger. Men det är jätte skönt för mina bullets hörlurar har ju gått sönder haha. Men nu har jag några!
Nikon D3100 - Översta tagen med: Nikkor 50mm , hörlurs bilderna: AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Myser

Just nu myser jag med Nova framför tv:n. Ser på Cake boss haha. Men Nova är lite konstig så får mysa med henne extra mycket. Orkar heller inte starta upp datan men gör det senare. Ska väl fixa och trixa lite i gimp om jag orkar.

Skoldagen har vart bra. Det var inläsnings dag idag. Hade två engelska np. Dom var väl ganska lätta. Det var munligt. Fick göra två gånger men vet bara bedömd på en av dom. Fick göra två gånger för det vart nåt fel i grupperna. Men annars var det kul. Hade ganska många ämnen och idrott sista timmen + 20 min typ haha. Men det var kul. Men hör av mig sen.


Inläsningsdag

Ja idag är det inläsningsdag i skolan, behöver ha ganska många saker. Fast ska ha två nationnella prov i engelska idag, varför var typ för det vart fel i grupperna tror jag. Ska snart gå men ligger och myser med Nova så ska väl gå ifrån henne nu haha. Ville uppdatera lite men gör det sen också!


inget kvar

Har verkligen ingen energi kvar. Är så trött haha. Idag var det rep på dansen istället för en vanlig lektion. Så det höll på en eller en halvtimme längre. Drog över lite på tiden också. Men min lärare klippte och höll på att fixa och trixa med musiken så vi fick köra ganska många gånger på raken, men tillslut vart det bra vilket var riktigt skönt haha. Men nu har jag precis ätit och efter jag skrivit detta så ska jag duscha.

Dagen i skolan har väl vart bra. På lunch rasten så gick jag, Maya och några killar och tjejer till rampen och satt där. Eller vi solade typ för det var så varmt. Eller hade ju jeans på mig så det blev lite varmt. Men tänkte ta shorts imorgon, men det verkar ju tydligen som om det ska regna så får se på morgonen hur jag gör. Ska ju göra en undersköning i No för har fått betygsvarning i det haha. Dessutom har vi inläsningsdag, men min lärare sa att det kanske skulle kunna vara med lite farligare saker för att se om man kunde hantera det men det kan jag nog haha.
Aja ha det bra!
 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

Idrott

Snart ska jag gå till skolan. Fast fört måste jag gå upp till skåpet fast vi egentligen har idrott direkt. Glömde bara mina skor där. Eller gjorde det med flit så jag skulle slippa bära hem dom och hålla på. Men får väl lämna dom i skåpet på måndagar för vi har på fredagar också och sen ta hem dom över helgen så slipper jag hämta dom i skåpet varje måndag. Hoppas ni fattade men aja. Jag vet inte vad vi ska ha på idrotten men hoppas det är nåt kul och att det är varmt så man slipper ha kofta eller munkjacka på sig. Fast tar ju med självklart haha.


fuji

Nu har jag precis beställt bilder från fuji. Dom kommer väl på onsdag/torsdag tror jag. Beställde bara typ 13 stycken tror jag. Har ju 16 bilder på väggen nu men ska ha 12 sen. Men tror dom blir bra. 

Snart ska jag iallafall äta. det bli lasange. Ibland är lasange gott med oftast om det är för varmt så orkar jag inte äta det. Och det är alltid godast med lasange dagen efter tycker jag haha. 

Har bara chillat efter kalaset. Fixat och redigerat bilderna till fuji och så. Ska väl ta en dusch sen tror jag eftersom det är skola imorgon. Sen imorogn ska vi repa alla danser till vårshowen som är snart också. Gillar alla danser riktigt mycket så känns inte som man kommer faila på nån haha. Kanske house delen men den tränar vi ju in nästa lördag på gäst lektionen, så det blir nog bra. Dom slår ju till på stort nu verkar det som. Mycket ljus, tunga danser. Temat på våra "coola" danser är ju "Step up". Dans filmen ni vet. När dom battlar mot varandra och är lite tuffa ;) Sen snart kommer danscupen som jag och Vendela är med i. Vi måste träna lite snart och bestämma kläder och sånna småsaker. Så hoppas det går bra även om vi inte vinner.

kalas

Nu har alla gått hem. Vart bara typ strax under 10 pers haha. Men åt mycket fika och så men det var gott. Bakade ju tårta och alla tyckte den var god. Men har redigerat lite bilder och så nu. Tog lite bilder på mitt öga, eller jag testade och sen gjorde min syster också det. Så kan vara hon som tog ög-bilden eller vad man säger haha.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

min ritplatta funkar

Godmorgon! 
Igår fixade pappa min ritplatta. Den har då inte funkat. Eller knapparna och pennan. Men man har kunnat använda själva plattan som en mus bara med har ju den på datan haha. Men han instrallerade om den tror jag. Han har gjort så förut när pennan också hade vart helt knäpp. Men nu funkar den! Det är mycket lättare att hålla på med ritplattan i gimp typ när man ska redigera eller retugera eller vad det heter. Men nu funkar den och det är jag super glad över.

Snart när jag skrivit klart detta så ska jag städa. Några från min släkt kommer och firar mig haha. Hoppas min tårta blir nice. 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

grillat

Nu har jag ätit middag. vart grillat igen. Men nu åt vi kyckling och potatisgratäng, det var gott. Men just nu snapchatar jag, messar och lyssnar på musik och chillar lite haha. 

Bakade ju förut också. Det vart bra tyckte jag. Så gott med hallon uppkokat med gelésocker multi sen blanda det med grädde, så muuuumsigt! Tycker inte om grädde egentligen men med det så är det jätte gott! Fast nu är det ju nånting i frysta saker så att man måste koka dom, eller asso hallonen då haha. Så det kan väl vara lite jobbigt haha. Men ni får hare!
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

baka

Snart tror jag att jag ska baka. Blir väl tårta eller nåt sånt, nåt med choklad vill jag ha hehe. 

Har iallafall ätit och duschat och så nu. Vi åt korv med bröd. Så gott. Och nu lyssnar jag på musik, nån av er som har nåt låt tips kanske? 

Glöm inte frågestunden här! tjatar ;)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Sorry

Har ju inte bloggat för jag har sovit över hos min kusin. Vi åt godis , fruktsallad och sånt gott så det var jätte kul. Sen nu har jag precis dansat klart. Först balett sen house. Jätte kul med house, bara lite jobbigt att komma ihåg alla fot steg och sånt, men det var nice. Är jätte trött och hungrig just nu.

Men måste iallafall baka nåt idag för har släkt kalas imorgon. Fast är nog inte så många som ska komma för alla har typ redan kommit för att dom inte kan komma imorgon haha. Men det blir nog bra. Bloggar väl mer senare.

inspo från bilden eftersom jag ska lära mig att kunna stå på händer till sommaren. Den är från we<3it.


gimp tips bild i text

Hej! Klämmer in ett Gimp tips här mitt i allt. Här kommer ni få lära er hur ni lägger in en bild i text i Gimp.

1. Först ska du öppna en yta där du kan skriva på. Skriv med vit text! Visade bara här hur det skulle se ut men skriv med vit text istället för svart för annars blir det en full svart kant runt sen när du är klar.

Här behöver du lagerrutan också, så tryck ctrl+L så får du fram den.
2. Sen ska du öppna den bilden som du vill ha inuti din text, och kopiera den. 
3. Sen ska du högerklicka på din text i lager rutan, då får du fram som en meny. Har du ett engelskt gimp ska du trycka på Alpha to Selection. Har du ett svenskt vet jag inte vad det heter men du kan utgå från den som är tredje från längst ner, alltså raden. Är den inte där så får du prova dig fram. Tar man och skriver det på google översätt blir det Alpha till val så det kanske heter så.
4. Nu är din text markerad. Sen går du till menyn längst upp och på edit pch sen klistra in, det går INTE att ta ctrl+V för då klistras bara bilden in och inte in i texten. Ser du att din text är förstor så är det bara att skala ner den, skriv i kommentaren om du inte vet hur du gör det.
5. Nu när du klistrat in den är det klart. 
Såhär vart det. Allt är gjort i mitt Gimp 2.6. Har ni några frågor eller mer tips vad jag kan göra så skriv en kommentar ↓

droppar

Typ nyss gick jag ju ut och fotade. Fotade ganska mycket på tomten. Fast det var lätt att det vart oskarpt när jag tog jätte nära på vattendroppar. Så dom raderade jag hehe :)
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G

Dagen

Idag är vi ju lediga, som igår. Men har iallafall precis vart ute med Nova. Och då såg jag att det fanns lite vattendroppar här och där. Så ska bara ut och fota lite på tomten nu. Lite synd att det har regnat och så men det år hu fortfarande typ +15c. Så det är ju fortfarande skönt.

Vaknade runt 7 tror jag. Sen så såg jag på någon film som gick på kanal 5. Den var lite skum och så. Den var dubbad och det blir så barnsligt då känns det som haha, men det är väl inge fel på det tror jag. Fast ibland är det jätte jobbiga svenska röster, det var det typ nu. Sånna där jätte ljusa och gnälliga, usch.

Bloggar senare iallafall! :)


lite sanningar om mig själv

GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN LÄNGRE NER.

Jag hatar/gillar inte...

1. När folk inte lyssnar.
2. Tacos och läsk, kan dricka och äta det men gillar det bara inte.
3. Folk som avbryter hela tiden haha.
4. Segt internet.
5. När alla mina kläder ligger på golvet.

Jag älskar...

1. Att blogga när folk läser.
2. Min iphone.
3. Mina kompisar.
4. Musik, dansa och fota.
5. Pengar haha.

Favorit...

1. Film? Filmen LOL.
2. Mat och dricka? Pannkaka och mjölk.
3. Efterrätt? Kladdkaka tror jag.
4. Ämnet i skolan? Typ idrott eller nåt.
5. Låt? Typ push play eller nåt liknande.

Övriga sanningar...

1. Jag är 1.47,5 cm lång, eller kort kanske man ska säga.
2. Jag har 33-34 i skostorlek.
3. Jag vill åka till ett varmt land nu.
4. Jag läser spanska i skolan.
5. Jag går upp 06.25 varje dag när det är skola.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6



nytt

Ja som ni kanske ser så har jag fixat ny header och allt sånt. Vart faktiskt nöjd med den för en gång skull. Kände att jag kunde fixa en ny när jag har lite finare bilder på datan också haha. Så nu är allt nytt och så!
Skriv gärna en kommentar om ni tyckte det vart bra/mindre bra :)

you painted black upon the whitest lies

Just nu chillar jag med musik på mitt rum. Orkar inte göra något för är fortfarande förkyld. Jag och min syster flyttade på studsmattan nyss iallafall som hon och hennes kompisar plockade upp igår. Förra året sa vi att vi skulle slänga den i år. Men dom tog upp den ändå. Vi har haft den rätt länge så den går väl sönder. Eller typ allt är redan sönder. Vi hade först nät runt, det gick sönder så vi slängde det. Sen det där blå/gröna eller vilken färg det ska vara som ligger över fjädrarna, det gick också sönder. En del fjädrar är rostiga så våran studsmatta, den är rätt mycket sönder. 

Ska städa idag tänkte jag också. Orkar inte vara med någon för då kanske jag blir mer förkyld om jag anstränger mig jätte mycket. Så får städa och chilla, med hög musik på ;) 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Mina kamera saker


FRÅGESTUND

Ja nu kan ni ställa lite frågor om ni vill. Svarar i ett videoinlägg sen tror jag :) Så fråga på nu!

Ska göra ett video inlägg om mina kamera saker nu, lägger upp om det blir bra ;) 

Jag och Maya äter mjöl

adeliat.blogg.se


Orientering

Idag är det orientering i skolan. Vi behöver alltså bara vara där från 9.00 till 10.00 eller nåt sånt. Går till Maya snart och sen därifrån till dit vi ska orientera. Gillar inte att orientera för gör alltid fel på det haha. Men hoppas det går bra.

Någon frågade om jag kunde ha frågestund och svara i ett videoinlägg. Det kan jag göra, kanske kommer ett inlägg där ni får skriva frågorna på idag annars imorgon men ska försöka till idag!


för varmt

Hej! Just nu är det ju bara så himla varmt! Orkar inte göra någonting. Har precis lekt med Nova lite och haft kul. Men är lite förkyld fortfarande men hoppas det går över snart. 

Tror jag ska göra en video snart med mina kamera tillbehör och kameran, för en tjej skrev en kommentar om jag kunde göra det och det kan jag ju. Skulle vara jätte kul om fler tipsade och så :)

handlat

Hej! Nu har jag äntligen kommit hem från dansen och stan. Dansen var super. Lite jobbig men det är väl den alltid. Skolan har också vart bra, alla är så roliga haha. Men handlade jeans, mjukisbyxor, klänning och underkläder. Tog bara kort på jeansen och mjukisbyxorna hehe. Men fick dom nya jeansen för mina gamla, eller dom som jag inte haft länge alls, det vart hål på dem mellan benen så fick nya från affären. Så det var jätte bra. Men så har det vart för mig idag.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

Idrott

Snart ska jag ja idrott. Eller ja om typ en timme haha. Börjar ju 8.10. Men vi ska ha ute gympa tror jag, vet inte direkt vad vi ska göra på idrotten. Är väl lite förkyld fortfarande men hoppas det lägger sig.

Sitter iallafall bara och håller på med mobilen. Går väl lite senare till skolan idag antar jag eftersom jag har idrott och dom har inte öppnat dörrarna då, så kommer man tidigt får man vänta.

Sen har jag prov i no. Man skulle göra 9 egna frågor och svara på. Eller man svarar på dom på provet. Och då får man ju inte ha svaren med sig, bara själva frågorna. Så man måste alltså kunna frågorna och sånt. Men tror det kommer att gå bra.

Och igår så förde jag över alla bilder från mobilen till datan, så har inga bilder på min mobil nu haha. Brukar ju alltid ta bilder från min mobil, och orkar inte gå in på we<3it och leta så ni får ingen ;)


inspo

Just nu fick jag sådan insperation av solen. Kvällssol, love it. Så fint! Så gick ut och fotade nu runt 20.00-20.30. Det var inte ens kallt så det var super skönt. Hela tiden när jag tänkte gå hem så hittade jag alltid nåt annat att fota, men sen när solen försvann så gick jag hem. Tyckte det vart ganska bra bilder iallafall. Tog verkligen nytta av solen. Vart så glad så får väl gå ut och fota mer nu haha.
Nikon D3100 - AF-S Marco NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

macro

Nu har jag vart ute på tomten och fotat lite blommor. Hade dykt upp några vitsippor och hade inte fotat vattendroppar än så sprejade på lite vatten haha. Men tyckte det vart ganska bra iallafall.

Har inget minne kvar på min mobil, så ska föra över alla bilder till datan idag. Har gjort det förut men inte lyckats så ska göra det nu istället. 
Nikon D3100 - AF-S Micro Nikkor 40mm 1:2.8G - Redigerade i Gimp 2.6

vet inte

Hej!
Nu har jag vaknat och ätit frukost och sånt. Tänkte börja på en ny header idag mne vet inte om jag orkar, inte just nu iallafall. Kanske senare. Ska iallafall lära mig nåt nytt i Gimp idag tänkte jag. Eller försöka göra nåt själv haha. 

Är fortfarande lite förkyld och så men klarar mig ganska bra med nezeril haha. 
  
Nikon D3100 - Nikkor 50mm - Redigerade i Gimp 2.6
 

 
 

Dåligt

Hej! Just nu ser jag på Step up 3. Ska se på alla Step up filmer för temat på våra danser är Step up så det blir bra. Har gått till dansen idag. Var inte med på baletten men lite på hiphop/streeten.

Men sen när jag kom hem så la jag mig på soffan och sov i typ två timmar. Vaknade nästan precis nu haha. Hoppas jag kan sova ikväll också. Sen hela dagen imorgon ska jag bara vila. Kanske börja på en ny header? Men ska inte göra nåt speciellt imorgon tänkte jag. Skulle haft släkt kalas men det vart uppskjutet för att jag är sjuk :/ men får ha det nästa helg isåfall.

Nu ska jag fortsätta att titta på Step up. Var inte tänkt att jag skulle se den. Men när den ändå gick på tv så kunde jag se den haha.


:(

Ska nog inte dansa idag. Är förkyld och hade ont i halsen förut. Vill ju inte att det ska bli värre. Men ska åka och titta iallafall. Det var väldigt många i min grupp som skulle vara borta, eller som var sjuka men skulle titta. Vi är nio egentligen men det är bara fyra som kommer att dansa haha. Men om jag känner att jag mår bättre när vi ska dansa hiphop/street efter baletten så ska jag försöka vara med men inte kämpa så mycket. 
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6
 
 
 
 
 

Hem nu

Nu ska jag snart åka hem från farmor. Åkte hit direkt efter dansen så därför har jag inte bloggat sedan imorse.

Min dag har iallafall vart bra. Hade ju np i so idag igen men det var inte så jobbigt. Fast har fått ont i halsen och är täppt i näsan så får se hur det blir med dansen imorgon. Hoppas jag kan dansa för vill ju det haha. Så mår alltså inte så bra men får ju hoppas att det blir bättre.


Np i so

Idag har vi np i so igen. Idag tar jag med mig drickyoughurt för igår vart jag hungrig. Sen pengar så jag kan köpa nåt i kiosken eller nåt. Men hoppas det går lika bra som igår på provet, fast bättre självklart! Hoppas det är nåt lätt som det handlar om. Slipper gympan iallafall, haha.

Satte på mig mjukisbyxor idag för orkar inte ha jeans på mig. Dessutom har mina cubus jeans hål i sig och har inte ens haft dom länge. Så får väl åka tillbaka dit nån dag. Sen behöver jag en ny skolavslutnings klänning. Har ni nåt tips på vart klänningar i min storlek finns? Storlek 140 har jag, kan kanske ha mindre eller större beroende på vad för klänning det är. Skriv iallafall gärna om ni har något tips eller så :)


its never gonna be that easy

Hej! Just nu har jag precis fotat. Gick ut i shorts för det var så varmt. Börjar verkligen bli sommar nu känns det som. 

Jag har iallafall haft nationella prov i so idag i skolan. Var ganska lätt, första delen iallafall. Den andra var lite svårare för det handlade om politik och fattar inte riktigt sånt haha. Men annars gick det bra och imorgon är det ju ett till i so. Ska plugga lite saker sen tror jag. Typ no, spanska och engelska. För imorgon har vi förhör i engelska. Men tror jag kan glosorna så det gör inget. Men måste ju vara säker haha.
Nikon D3100 - AF-S Micro NIKKOR 40mm 1:2.8G - Redigerad i Gimp 2.6

kryssning ;)

Varför jag inte har bloggat så mycket är för att jag har varit på kryssning. Lite skönt att komma iväg sådär. Vi är ju också lediga från skolan idag så det är ju skönt. Kom precis hem och så. Ska snart duscha för har inte gjort det på denna resa. Har ätit mycket godis, har ju egentligen godisförbud men får äta ändå :) 

Tittade ju såklart inte på någon brasa då men man såg ju några när vi åkte. Sen köpte jag lite saker men frästar er med min geisha :D

RSS 2.0