Berättar imorgon





Frost

Sorry för mobilinlägg men kan inte starta datan nu för sitter i bilen haha ;) 

Men nu när jag satte mig i bilen så missade jag nånting. Så underbart med frost, solen lös typ igenom frosten på marken. As fint. Och jag missade det. Och det kommer väl antagligen inte vara kvar så när jag kommer hem så då får jag fota imorgon. 



Kom igen då!

Fråga på frågestunden nu då, har inte fått en endaste haha! Men får jag inga eller inte så många så tar jag bort den såklart, så passa på! Vad vill ni veta? 
Smexig bild på mig och Adam ;) 

frågestund!

Tänkte ha en liten frågestund. Booooomba med frågor! Vad som helst. Men olämpliga svarar jag inte på haha. Så skriv många i samma kommentar och det är okej att vara anonym :)
Hoppas ni frågar nu då ;)

hur man laddar ner penslar till gimp

Vet att ingen önskat detta men gör det ändå ;) Tänkte visa hur man laddar ner penslar i Gimp. Det är lite komplicerat till en början men det går! Eller såhär är det alltid jag gör iallafall.
1.Först letar du upp en sida. Du kan sök på google först: brushes gimå 2.6, eller det gimpet du har. Såhär laddar man väl ner till photoshop osv också tror jag. Men sen letar du upp download och trycker där. Då kommer det förhoppningsvis upp en liten grej längst ner och där klickar du. Jag laddade ner från http://www.deviantart.com
2. När du klickat där (på punkt 2) så ska denna ruta komma upp. Då klickar du på extrahera alla filer (3) och sen extrahera (4)
3. Nu söker du upp gimp i datorn. Man går in på startknappen där och sen borde "dator" stå där. Och sen söker du då på gimp och trycker där det står sådär (5)
4. Nu borde denna ruta kommit upp. Då klickar du på brushes (6). Det är här du ska klistra in penslarna ( bilden under )
5. Denna ruta får man upp om du går längre upp i detta inlägget på punkt 3, eller under den så står det gimp och då kommer alla dom här upp. Dom ska du nu klistra in i ( rutan över denna bild ) 
Sen är det bara att starta om gimp om du hade det uppe och gå in och se om du fick några nya penslar.

Hoppas iallafall någon förstod, vet att det vart lite komplicerat haha. Men fråga om det är något bara!

You can call me queen bee

Sitter i källaren här i dansrummet just nu. Har precis redigerat lite bilder som jag tog nyss haha. Tänkte göra ett gimp inlägg typ nu haha. Ska bara komma på vad jag ska göra i det ;) Kanske någon header som jag visar eller nåt. Vänta bara :)
 

Angående gimp

Många, eller några stycken ville se hu jag gjorde min header. Men OM jag skulle visa det så gör jag ite exakt för vill inte att någon ska härmas helt plötsligt, så kanske till det. Sen nåt redigerings tips kanske :) 
Stolt ;) nä haha

kommentera

Nu får ni tipsa vad ni vill att jag ska göra ett inlägg i gimp om. Vet inte vad ni vill lära er ju ;) Något speciellt? Som jag inte har tipsat om förut, finns länk i menyn till dem inläggen. Så skriiiiiiiiiiiiiiv, och får jag in nån kommentar så gör jag det imorgon om jag inte gör något annat såklart ;)
 

new in

Nya saker här idag. Är as nöjd över allt. Först uggsen som kom idag, satt som en smäck. Har liksom 34 i skostorlek men dom där var 36 och passade haha! Men tillräckligt så jag kan ha dem nästa år också. Sen lite små saker som jag glömde ta kort på. 
+ en munktröja som hörde till mjukisarna
 

Tandläkaren nu


Bjuder på en quote :)

min önskelista

Japp, detta är min tråkiga önskelista. När man var liten hade man typ 1000 saker att önska sig och man kunde inte ens önska sig allt man ville ha, nu bara två saker haha. Så ja, plattång är det jag vill ha och behöver. 
 

lite nytt

Som ni kan se så gjorde jag en ny design såhär på kvällskvisten haha. Tyckte inte den andra passade varken min blogg eller mig. Så nu fixade jag en lite stilrenare och enklare design. Det vart lite grått så satte in lite rosa på vissa ställen haha ;) Men jag vart rätt nöjd faktiskt :) Bättre/sämre?
 
 
 

Vill ni se?

Tänkte fråga om ni ville se min önskelista? Har ju fixat den haha. Sen är det ju bara två saker men det är ändå någonting. Så kommentera, det är okej att vara anonym ;)


allt är för bra nu

Min dag idag har vart riktigt chill. Sista lektionen hade vi ingen lärare så vi fick håltimme, eller snarare hålhalvtimme. För vi fick först vara kvar i skolan en halvtimme innan för vi visste inte om vi hade håltimme eller inte. Men sen kom rektorn och sa att vi fick gå hem. Skööönt. Då kunde jag ju passa på och fota lite. Tog lite bilder i mitt rum bara. Gillar inte att ta porträtt så Nova fick vara med på några haha. 

Tänkte iallafall gå ner och dansa nu. Ska försöka komma ner i spagat, kanske splitt. Eller spagat kommer jag typ ner i haha
 

Sanningar om mig

• jag älskar mat väl när det är mat jag gillar, annars är jag jätte kräsen och äter lite
• fyller år 26 april
• jag är inte rädd för att hänga med killarna, kan lätt gå själv med dom i skolan 
• jag längtar tills snön men sen när den har vart i en vecka så vill jag ha sommar haha
• mina läppar blir lätt torra vid hösten/vintern så får smeta på läppsyl hela tiden
• jag har c i alla ämnen utom musik än så länge i skolan 
• jag ska gå till skolan nu



wating, hoping, wishing

Gick ju ut och fotade Nova igår tror jag att det var. Hon är ju inte så lätt att fota men ibland blir hon en riktig modell ;) Nej men har ju godis med mig haha men inte ens det intresserade henne. Men några fina vart det ju iallafall. Tycker det är viktigt att ha skarpa ögon. Och det som brukar hända med mina bilder är att dom allra sötaste har oskarpa ögon och dom bilderna kan man ju bara radera. Men om det bara är lite suddigt så kan man ju rädda upp det i gimp, så brukar jag göra. Så ni som fotar djur, och människor, allt med ögon iallafall. Tänk på att alltid ha skarpa ögon, och djur som rör sig kan man ju inte ro för att det blir oskarpt men försöka kan man ;)
 

Nu vet jag

Japp, vet typ nu vad jag ska göra med bloggen. Ska:
• tipsa mer
• inspobilder
• lägga ner mer tid på inläggen 
• mer kamera bilder
• intressanta inlägg
• gimp inlägg
Lite mer kanske det fanns men aja, typ dessa. Måste hitta nån dag bara för att förbereda lite haha. Bär ju inte runt på datan direkt. Men aja kanske kommer nån ny header snart, vem vet? ;)
Är fortfarande öppen för förslag så ni kan fortsätta att kommentera på inlägget innan! :)


VIKTIGT

VIKTIGT

Jag vill inte låta bloggen "vila" eller vad man säger. För känns som jag sviker er lite om jag bara slutar men samtidigt så är det ju min blogg. Och sen har jag inget att skriva heller. Kanske jag ska satsa på någon inriktad blogg, inte en vardagsblogg alltså. Något jag gillar att göra, dansa? Men ni kanske inte vill läsa om det? Eller har jag fel? Har ni något tips på vad den kan handla om? 

Så länge ni inte tycker det är kul att läsa mina vardagsinlägg som handlar om typ samma sak varje dag? Ni kan ju kommentera. Var anonym eller what so ever, tack :)

Låter alltså detta inlägget vara först här tills jag iallafall fått in några kommentarer, annars så vet jag inte vad som kommer hända med bloggen :/



Bioooooo

Bio nu, catching fire! Hunger games 2



Innebandycup

Just nu sitter jag här, i idrottshallen. Innebandycup you know. Vi har kört mot 7D och vi vann, gjorde tre mål mot dem, jag gjorde två av dem, stolt ;) nej men sen är det mot 7C och då ska vi vinna!



Uggs baily button

Håller just nu på att beställa uggs. Har inga vinterskor just nu. Sen är det svårt med min storlek också, 34-35 haha. Men tror jag tar 36 nu så jag kan ha dem nästa år för dem är ju ganska dyra. Så troooor jag ska ha dessa



Seg deg dag

Värsta dagen idag typ. Tittade på film när jag kom hem från skolan och bäddade mer mig riktigt mysigt, men sen somnade jag haha.. Och när jag vaknade upp var det mörkt ute hehe. Är fortfarande trött! Skulle ärligt talat kunna gå och sova nu men orkar inte mohaha.

Juste Oscar och jag bilderna kommer upp nån dag i veckan 



I need your love




hanna

Nu är jag med Hanna. Just nu fixar vi lite bilder, eller jag har gjort det redan. Vi tog lite i källaren förut. Hanna ska gå om typ 10 minuter så skriver ett inlägg nu. Har inte direkt nåt att skriva men här kommer två bilder 
 

Dagens quote

Tänkte börja med något nytt, dagens quote. Tycker det är viktig att inte tro att man måste bara perfekt hela tiden! 



90210

Följer ni där ute nån serie eller nåt? Själv följer jag 90210. Det är faktiskt bra, men är på sista säsongen haha. Och väntar på pll också att dom sista avsnitten ska komma ut. Men kommentera vilken ni följer! :)



film idag

Idag ska vi se på film med alla 7:orna trooor jag. Lost in Africa heter den. Tror man måste släpa med sig idrottskläderna ändå dit och hem om man inte går till skolan innan och no way att jag gör det. För vi har väl idrott efter antar jag. Men det är chill att åka dit istället för att gå i skolan på tråkiga lektioner ;)
 

Oscar

Idag har jag vart med Oscar. Det blir ett snabbt litet mobil inlägg här bara för att jag har ju inte datan nära mig direkt. Ska åka till farmor nu så åkte direkt från honom till farmor typ. Bilder från idag kommer sen



new in - bikbok

Idag har jag ju dansat. Det gick bra! Men sen skulle jag ner på stan för att köpa Vicotria´s secret parfym. Men det vart ett stopp på Bikbok också för dom har 40% rea idag. Så det vart lite shopping. Det som finns på bilderna är inte allt, köpte lite småsaker också men inget jag orkade ta kort på haha. 
Endless love luktar typ tvål, ganska somrigt :)

dansa hela dagen lång

Nej men typ. Dans idag som vanligt. Balett och gästlärare. Är ganska trött i kroppen från igår så får se hur det går hehe. Annars så är allt bra med mig, er då? :) 

Tror att jag kan få in mera kamerabilds-inlägg, har vart lite lat förut bara haha ;)
Dålig kvalité på den understa men höll på lite i gimp bara ;)

Musiktips

Hej alla! Ska försöka blogga lite mer nu :)

Men har ni nåt musiktips? Skulle vara kul för mina låtar är så uttjatade haha :) fast denna är ganska ny på min lista 



Det går bara ner

Orkar inte blogga längre, har typ tröttnat.. Vet att jag kommer tappa läsare nu säkert. Men det blir liksom bara tråkiga mobil inlägg, och dom handlar inte ens om något. Men vad tycker ni, tråkiga men fler mobil inlägg eller lite roligare och med mer kamera bilds inlägg som kommer lite då och då? KOMMENTERA NU MÅSTE VETA! Du kan vara anonym :) 

Mathilda

Nu är jag hos Mathilda, vi har ätit och så haha

Skolan har väl vart bra, inget speciellt förutom att nån tejpade mitt skåp i slutet så jag fick stå och hålla på med det 



klart

Nu är Hannas blogg klar. Det vart bra tyckte jag, enkelt och stilrent! 
Sen när jag ändå var inne och höll på så tänkte jag dela upp min meny i boxar, men typ för 100000 gången så failar jag, det går bara inte! As jobbigt! Säkert fel på mig och inte på bloggen, men aja nångång måste man ju lyckas haha. Vart också sugen på att göra en ny header till mig men har inga bilder hehe
 

Tråkig skola

Sitter bara här i skolan och har tråkigt. Snart ska vi ha engelska sen so och sen hem. Ska fixa Hannas blogg sen tror jag, inte fota för det regnar, men nu börjar vi 



Fota

Tänkte fota imorgon ;) det var på tiden. Nej men ska fixa Hannas blogg också så då startar jag datan och kan få in lite bilder. Får se bara om det finns något att fota, ser lite dött ut överallt. Men dans idag, ska bli super kul! :)



Här med

Går på många middagar känner jag haha ;) sitter jam och väntar på resten av gruppen. Vi ska ha en liten pratstund om street Star och allt det och äta något medans, jätte mys. Så här dunkas det musik haha




Sjukt slö

Orkar ingenting just nu. Är bara as trött, ingen ursäkt ;) ska gå och duscha snart. Middag imorgon på jam. Ska bli aaaas kul. Alla från streetstar, titta på klipp och äta god mat. Älskar att hänga där, typ mitt andra hem ;) 
Ska försöka fota mer och orka starta datan mer! 

Middag, i skolan!

Japp, ska på middag i skolan. Min syrra och hennes klass samlar in pengar till någon klassresa eller nåt så då betalar man ju för middagen och dom lagar den. Så har lockat håret och så och ska dra om typ en timme :)
<3

Outfiten och så

Dans idag i skolan, med min gamla danslärare! Ska bli aaaas kul, längtar. Men vi har det typ första lektionen efter lunch, och efter det har vi no prov :( fett svårt haha. Massor av watt saker och volt och sånt och det är jag inte speciellt bra på så får se om det blir något omprov på inläsningsdagen. 

Men min outfit är enkel idag. Gråa jeans och vit tröja, svårare än så var det inte ;)



Tandläkaren

Ska till tandläkaren nu så missar nån/några lektioner, skönt ;) nejmen gjorde ändå så långa läxor igår så det gör inget. 



Pluggdag

Idag ska det bli en riktig pluggdag, no, spanska oh engelska. Jobbigt men sant. Skönt att sluta tidigt idag också för då kanske jag inte måste plugga exakt heeeela dagen, men vi får se. 

Nån dag tänkte jag försöka dela upp menyn i boxar, får se hur det går eftersom jag redan har failat massor av gånger hehe ;)


 

retuschering gimp

Nu tänkte jag visa hur man kan sminka och fixa i gimp. Det är en google bild om nån undrar haha. Men det finns några saker som gör att man ser sminkad ut, det är om man smetar ut huden, fixar ögonfransar (det har jag penslar till och det har nog inte så många), läppar, lite svart på vattenlinjen i ögot, ögonbryn, typ det. Så det ska jag visa. Kanske är lite otydligt men ni kan bara fråga då. 
 
1. Först ska du börja med att smeta ut huden. Det verktyget som är en hand som pekar typ använder man. Var noga och om det blir för mörkt under ögonen kan du bara måla med en hudfärg och smeta ut så det blir jämt. 
2. Nu ska du ta nytt lager för att fixa ögonbrynen.
3. Måla med svart färg, så det blir kolsvart för du kommer ljusa upp den sen. Nu väljer du grain merge där ovanför lagret, eller nån annan som du tycker passar. Och sen drar du ner den där grejen tills du blir nöjd.
4. ♥ Ögonfransarna visar jag inte eftersom jag inte tror att det är så många som har dom penslarna om man inte laddat ner. Men om du har dom så sätter man bara dit dom som man målar ♥ Men nu det där svarta. Ta bara nytt lager igen och måla svart under ögonen, sen drar du ner (byt till grain merge först) till typ hälften eller så du tycker blir bäst.
5. Nu är bara läpparna kvar, gör exakt samma sak som innan. Ta nytt lager, ta rosa eller nån annan och måla, byt till grain merge och dra ner skalan så det blir genomskinligt.
FÖRE
EFTER
Dock ganska slarvigt men aja, kommentera om ni inte fattar :)
 
 

Redigering

Just nu sitter jag och redigerar lite. Osminkade personer --> sminkade, så kul haha! 




StreetStar 2013 - (ska försöka få en bättre video)

Detta är i lördags den 2 november på streetstar. En stor tävling för hela Sverige som var i dansens hus - Stockholm. Vi vann tyvärr inte men fick sjukt mycket beröm och så. Filmade från datan när en annan hade filmat oss så man ser inte våra ansikten..


Streetstar 2013

Nu jag hemma, dagen efter streetstar. Sjukt kul, även om det inte gick hela vägen men ändå var vi bäst. Tänkt berätta om dagen igår. Vaknade upp vid 05.15, eller då gick larmet på mobilen haha. Så fixade jag mig, åt mat, packade väskan osv.. Och sen skjutsade mamma in mig till jam. Där samlades vi för att gå ner till tågstationen eftersom vi åkte tåg till Stockholm. Höll på att somna på tåget men gjorde inte det. Fett pinsamt de skulle vara haha. Men sen gick vi bara till streetstar, dansens hus i Stockholm. Där hade vi genrep. Vi var en utav de första som hade det. Körde igenom dansen direkt två gånger, ändrade och fixade små detaljer. Cupcakegirls var efter oss. Vi hade ju liksom "samarbetat" med dom så vi stöttade dom så som dom stöttade oss, skrika och klappa när dom dansade. För er som inte vet så är dem förra årets vinnare i streetstar, coolt ju. Sjukt duktiga, riktiga förebilder! Men när det var klart så var det ju typ 2-3 timmar kvar tills föreställningen, eller iallafall tills alla skulle samlas och det var en halvtimme innan. Så vi passade på att gå och äta. Gick till nåt fik, åt ost och skink paj men det där stället var ganska äckligt så hade ingen aptit direkt så åt mer när jag kom tillbaka för hade ju mat själv. Sen när vi kom tillbaka så var det smink på g. Ögonbryn, mörka, stora och svarta, blåa läppar, och på med foundation, puder, rouge och allt sånt för att synas på scenen, hög toffs med silver grej runt, massor av hårsprej och gelé i håret för att det ska hålla sig. Sen såg vi ju bara allmänt coola ut med outfiten ;) nejmen sen vilade vi ju lite oh det tog ju en stund för alla att sminka sig. Så sen var det insläpp. Ungefär 750 personer som tittade. Kändes som estrad haha. Men det är ju en sjukt stor tävling även om det inte kändes som det. Vi var sist i första akten. Skönt! Publiken var med oss och allt gick bra! Vi var synkade och ingen failade så det var nice. Ska försöka få filmen till mobilen och sen till bloggen. Men det kommer ju antagligen upp på youtube och kanske svtplay. Så på något sätt kommer jag få den. Pappa filmade ju också så det var bra. Så ska försöka få upp filmen här så snabbt som möjligt! Sen kom vi ju varken etta, tvåa eller trea, men vi fick ändå sjukt mycket beröm och alla som trodde på oss, tack! Här kommer lite bilder också:







RSS 2.0